Het was ‘Breaking News’ bij de BBC: Justin Bieber arrested for DUI. Dat vond ik persoonlijk verrassender dan het nieuws zelf. Dat de BBC het ‘brekend’ vond. Na de talloze recent getoonde douchebag-praktijken van Justin Bieber was het immers wachten op zijn eerste arrestatie.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver.

En het internet reageerde verheugd.

Foto’s van Justin’s arrestatie en een vrije interpretatie van zijn ‘drag race’ werden volop geretweet, ‘Justin Biebers DUI’ kreeg een eigen Twitter-account en dankzij zijn (lachende) mugshot werd ontdekt dat hij en Miley Cyrus eigenlijk dezelfde persoon zijn.

Hilariteit alom. En terecht. Wie zichzelf zo gaaf vindt dat hij meent met alcohol (en drugs?) op achter het stuur te kunnen gaan zitten – en dan ook nog denkt dat een straatrace een goed idee is - mag van mij door het volledige internet op de hak genomen worden en in de gevangenis worden gegooid.

TE COOL

Dat jezelf te cool voor de wet vinden is iets wat we ondertussen al zo vaak hebben gezien bij kindsterren. Kinderen die op hun 14de al zoveel geld verdienen dat hun hele omgeving afhankelijk van ze is voor hun eigen maandinkomen. Iemand als Justin denkt dat de hele wereld om hem draait en dat hij alles kan maken omdat dit ook werkelijk zo is. 

Ik schreef laatst nog over hoe verpest Justin  is. Er is niemand geweest die de afgelopen jaren nog ‘nee’ tegen hem heeft durven zeggen. En toen Will Smith dit wel deed, haalde de tienerster daar enkel de bevestiging uit dat hij inderdaad enorm bijzonder is, anders zou een superster als Will Smith niet om hem geven.

ZIJN VADER

Om even aan te geven in wat voor een bizarre wereld hij leeft: een van de mensen die woensdagnacht de straat hielp afzetten zodat Justin kon gaan racen in zijn geleende Lamborghini was, zo blijkt, zijn vader Jeremy Bieber.

Als je eigen vader het prima vindt dat je drinkt terwijl je daar volgens de wet nog niet oud genoeg voor bent, vervolgens onder invloed in een auto stapt en dan – met iemand naast je – een straatrace gaat houden, hoe kan je als 19-jarige dan besluiten dat dit niet cool maar dom is?

Heel even werd Justin woensdagnacht met zijn neus op de feiten gedrukt toen de politie van Miami besloot hem niet zomaar z’n gang te laten gaan. Maar uiteindelijk moesten ook zij hem na een borgsom van 2500 dollar weer laten gaan. Een bedrag waar Justin, aldus Conan O'Brien, zo op 'reageerde':

WAKE-UP CALL

Gaat zijn arrestatie een wake-up call voor Justin zijn? Even dacht ik van wel. Ik las namelijk dat hij ergens tussen zijn verschijning in de rechtbank en het betalen van de borgsom had moeten huilen. Iets dat me helemaal niet onwaarschijnlijk leek voor een 19-jarige die net een paar uur in de cel had gezeten. Maar de hoop op een levensles vervloog al snel toen ik de foto’s zag van de zanger vlak na zijn vrijlating – vreselijk badass bovenop een enorme SUV, hoodie op en zwaaiend naar de massaal toegestroomde fans die zijn 'vrijheid' kwamen vieren. Ik vrees dat Justin Bieber zichzelf alleen maar toffer is gaan vinden...