Klaar om sensationele, Doutzen-achtige selfies te maken? Een stoomcursus. Want poseren kun je leren. Het resultaat van jouw geslaagde inspanningen zien we overigens graag terug op #sELLEfie. (Meteen naar  het filmpje met de modellen? Scroll dan naar beneden!)

ARE YOU READY FOR YOUR CLOSE –UP?
Zie je er een beetje patent uit? TIP! Glans is tricky op foto’s. Poeder je gezicht en doe niets met glitters.
 
OPZIJ, OPZIJ, OPZIJ
Kijk niet recht naar de camera, maar draai je gezicht een beetje. Doordat je camera een 3D-object naar een 2D-plaatje vertaalt worden er dingen platgeslagen. En ja, dat is zo erg als het klinkt. Dit effect kun je te niet doen door een kleine hoek te maken. Neem nooit foto’s van onder, tenzij je een indrukwekkend beeld van neusgaten wilt maken. Een foto van bovenaf geschoten is vaak het best. Draai ook je lichaam een beetje van de camera weg voor een supersvelte versie van jezelf.
  
LIGHTS PLEASE!
Heel (HEEL!) erg belangrijk bij het nemen van een goede selfie. Misschien wel het allerbelangrijkst: goed licht. Wat dit betreft geldt: liever te fel dan te donker (in sommige gevallen kan een beetje overbelichting wonderen verrichten).  
 
WEES ZELFVERZEKERD
Klinkt cliché maar het is echt zo. Volgens sommigen geeft een heel klein beetje knijpen met je ogen een zelfverzekerde uitstraling. Maar wat ons betreft: nothing beats the real thing.
 
Zo word je een make-uploze beauty >
 

youtubeView full post on Youtube