I’ve said it before and I’ll say it again: trouwen in Hollywood kan onopgemerkt. Het ‘ja-woord’ kan worden gegeven zonder dat er eerst een enorme verlovingsring aan de paparazzi getoond wordt (of in het geval van een b-ster; zelf op Twitter wordt geplaatst) en zelfs zonder dat de jurk vanuit bosjes en helikopters gefotografeerd wordt (of in het geval van Kaley Cuoco; zelf op Instagram geplaatst wordt).

Het nieuwste bewijs is het real life huwelijk tussen Blair Waldorf en Seth Cohen. Terwijl nog nooit officieel was bevestigd dat de twee een setje zijn en ze een slechts een paar keer samen zijn gefotografeerd, trouwden Gossip Girl’s Leighton Meester en The O.C.’s Adam Brody.  

En nee, het was geen whirlwind romance van drie weken verkering, twee weken verloving en een bruiloft van één dag. Leighton en Adam zijn al een tijdje samen – hoe lang precies weet alleen niemand, misschien sinds 2011 – en ze waren volgens de bladen ook al even verloofd.

NIET GELEKT
Het nieuwtje werd dinsdag gebracht door US Weekly maar zelfs zij weten, ondanks hun 'multiple sources, niet eens precies wanneer, waar en hoe ze zijn getrouwd.

Het lijkt er zelfs op dat die ‘bronnen’ niet eens uit zichzelf zijn gaan lekken, zoals dat meestal het geval is in L.A..

De geruchtenstroom kwam pas op gang toen een fan zes dagen geleden een foto op Instagram plaatste van haarzelf met Adam en zijn zichtbare trouwring. En het nieuwtje werd uiteindelijk niet door 'een vertegenwoordiger van de sterren' in een fancy statement bevestigd, maar door Adam zelf. Gewoon op straat omdat het hem werd gevraagd, uiterst relaxt en duidelijk heel trots (kijk zelf).

GEEN BRANGELINA
Nu kun je natuurlijk zeggen dat de twee niet Hollywoods grootste sterren zijn. Dat klopt. Leighton en Adam zijn geen Brangelina. Het is een stuk makkelijker voor twee sterren bekend van tv om hun privéleven ook echt privé te houden dan voor de gemiddelde A-ster uit Hollywood. Al lukt het Ryan Gosling en Eva Mendez overigens ook aardig. (FYI, ze zijn nog steeds samen, klik hier voor bewijs.)

Dat Leighton en Adam geen Brangelina zijn, neemt niet weg dat er genoeg mensen geïnteresseerd zijn in een huwelijk tussen de twee. Ze zijn alle twee beroemd dankzij hun iconische rollen in evenzo iconische, jaren ‘00 televisieseries van Josh Schwartz die – nog steeds – heel veel diehard fans hebben. Het nieuwtje dat Blair met Seth was getrouwd ging dinsdag dan ook flink rond over internet – vaak voorzien van het commentChuck Bass will be so pissed’ – en Adam is sindsdien meer gefotografeerd dan normaal in een half jaar.

PR-FEEST
Als ze hadden gewild, hadden ze hun relatie, verloving en huwelijk dan ook prima kunnen gebruiken voor pr-doeleinden. De twee zijn samen beroemder dan Kaley Cuoco in haar eentje en zij heeft van haar recente bruiloft een groot publiciteitsfeest gemaakt. Maar Leighton en Adam deden dat niet.

Nu kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat ze hun huwelijksfoto’s hebben verkocht (zelfs Drew Barrymore en Matthew McConaughey deden het immers), maar als dat zo was dan hadden we dit waarschijnlijk al gehoord. Meestal schept een blad wel op over de aangekochte, exclusieve huwelijks- en babyfoto’s.

Nee, het lijkt er op dat Leighton en Adam gewoon zijn getrouwd. Punt.