‘Waar is Jessica Biel?,' vroeg ik 11 januari op deze plek. Waarom hield ze zich al maanden afzijdig en verscheen ze op belangrijke momenten niet aan manlief Justin Timberlake’s zijde? Was het huwelijk op de klippen gelopen? Of was het een klassiek gevalletje van een beginnend babybuikje verbergen?

Optie 2 kon de deur uit toen ze vorige maand de rode loper van de Oscars betrad: haar haute couture Chanel was veel, maar bovenal strak. Geen babybuikje te zien.

Niet dat het gespeculeer hiermee was beëindigd. In het geval van een sterrenkoppel als Jessica en JT is er altijd wel iets te roddelen. Dus als ze niet zwanger was, gingen ze dan toch scheiden? En als ze niet gingen scheiden, wilden ze dan misschien zwanger worden en spraken ze daarom met een baby-expert?

NIET ZWANGER MAAR PIJNSTILLERS?
Deze week verscheen er een blind item online dat een derde optie voor het grote ‘waar is Jessica Biel?’-vraagstuk geeft. Want als het raadsel inderdaad over Jessica gaat (en alles wijst op haar) dan zou de actrice niet zwanger zijn, maar kampen met een verslaving aan pijnstillers.

Het blind item van Lainey Gossip:

He recently had to pause on work obligations citing health reasons. But this superstar didn’t seem all that sick. That’s because the health reasons were related to his wife. She’s been keeping a surprisingly low profile the last few months. Which is unusual because, well, the wife is rather pap-friendly. The immediate speculation was pregnancy and bump-hiding. But there was no bump when she showed up at a major event so it definitely wasn’t pregnancy.

Apparently there’s a painkiller addiction going on. And that’s the reason he couldn’t make it that time. She had an episode and it was serious enough that he had to bail on work and help her out. Not a side of him we see very often – you know, putting her before him. Something she must have enjoyed, though probably for the wrong reasons. Still, she seems to be getting off on his attention. And that’s worrying for those around her too. She’s addicted to the pills and also addicted to his care.

MRS. TIMBERLAKE
Nogmaals, het kan bijna niet anders dan dat Lainey het over Jessica en Justin heeft. Alles klopt: Justin zei vorige maand een optreden in New York af vanwege gezondheidsredenen. Jessica is niet vies van een goed getimed paparazzifotootje zo nu en dan. De geruchten over haar afwezigheid kwamen allemaal neer op ‘zwanger of scheiden?’. En daarbij hamert Lainey er bij al haar berichten over de twee altijd op hoezeer hun huwelijk om hem draait en niet om haar, ze noemt Jessica zelfs standaard Mrs. Timberlake.

Betekent dit dan dat het waar is?

BESTE RODDELS
Zoals ik al eerder schreef, blind items zijn een manier waarop gossipbloggers de beste roddels met hun publiek delen zonder in de problemen te komen. Gossipbloggers hebben bronnen, ze kennen mensen in de industrie en horen nogal eens wat (nergens wordt zoveel geroddeld als binnen de entertainmentindustrie). Het enige probleem is vaak dat de verhalen die ze horen, niet zomaar gepubliceerd kunnen worden zonder keihard bewijs – zeker niet in Amerika waar een rechtszaak zo aan je broek hangt. Dus brengen ze het verhaal zonder daadwerkelijk namen te noemen, als een soort raadsels.

Blind items zijn 9 van de 10 keer onwaar, of hartstikke aangezet. Zeker die van sites die al hun bezoek binnenhalen op de raadseltjes. Maar er zijn ook bloggers die maar eens in de zoveel tijd iets plaatsen en raadsels plaatsen die daadwerkelijk nog eens uitkomen. Lainey Gossip hoort bij de laatste categorie bloggers.

Maakt dat het automatisch waar? Nee, al was het alleen maar omdat de blogger het zelf ook over apparently heeft. Het is eerder een hardnekkig gerucht dat gaat in het Hollywoodse. Een sappig gerucht, dat zeker. Al vond ik persoonlijk het zwangerschapsgeroddel leuker...

PS Toeval of niet? George Clooney die opeens overal ter wereld met zijn nieuwe, slimme vriendin wordt gefotografeerd in dezelfde week dat zijn ex haar huwelijksfoto's aan People verkoopt. I don't think so!