Wat een toeval dat, net op de avond dat George Clooney en zijn verse verloofde Amal Alamuddin hun grote nieuws vierden met goede vrienden Cindy Crawford en Rande Gerber, er ook een fotograaf in het restaurant in Santa Barbara aanwezig was. Zat de man een paar tafeltjes verder en zag hij Amal’s enorme ring schitteren in het kaarslicht waarop hij besloot stiekem zijn camera te pakken en een foto (of twee) te nemen?

Eerst een foto van de voorkant, van het stel aan de champagne, badend in zeer flatteus licht. Daarna een van de achterkant, van haar hand - met die enorme ring - die liefkozend op zijn nek rust.

Ik denk dat niemand in het restaurant het doorhad. Jullie?

George is dus verloofd en schreeuwt het van de daken. Serieus, hij heeft nog net geen officieel persbericht uitgestuurd. 

Eerst waren er de onofficiële officiële foto’s die hun relatie bevestigden. Vakantiekiekjes speciaal geschoten voor People én US Magazine. Het eerste blad 'kreeg' foto’s van de twee op safari in Tanzania, de tweede George en Amal met een zomers strohoedje en een tropische kokosnoot op strandvakantie in de Seychellen.

Daarna waren er de etentjes met zijn vrienden.

En toen was er afgelopen weekend opeens de verloving. En People had de scoop. Eerst zaterdag met een ‘zijn ze verloofd?’-bericht waarin betrouwbare bronnen werden aangehaald die spraken van een ‘huge ring’, zondag gevolgd met een ‘ze zijn verloofd!’-update en toen gisteren met de cover. ‘How George Met His Match’, een ‘exclusive’ met dé details en dé foto’s van de ring. (Foto’s die overigens zijn genomen door een fotograaf die ik verder nergens kan terugvinden, maar dat terzijde...)

IS GEORGE WEL SLIM GENOEG?
Er zijn veel mensen die – terecht – vallen over de hele ‘George heeft eindelijk zijn gelijke gevonden’-insteek waarmee de Amerikaanse media uitpakt. Is Amal, gevierd internationaal advocate, slimmer dan de realitysterren en serveersters die haar voorgingen? Waarschijnlijk wel, ja.

Maar waarom vraagt niemand zich af of George Clooney, acteur die hiervoor vooral vrouwen aan zijn arm tolereerde die enkel een showbizcarrière ambieerden, wel intelligent genoeg is voor haar?

Daar komt ook nog eens bij dat iedereen haar roemt omdat ze de eeuwige vrijgezel heeft weten te temmen. ‘Eindelijk iemand waarvoor hij zijn vrije leventje wil opgeven!’ Hoe groot is het verschil met de headlines van de keer dat Jennifer Aniston, sinds Brad ook ‘eeuwig vrijgezel’, zich had verloofd met Justin Theroux? Want wat was de wereld blij voor haar, de zielige single, dat ze eindelijk iemand had gevonden die haar wilde.

WAAROM DE SNELLE VERLOVING?
Het is een absurde dubbele standaard. Toch val ik vooral over de manier waarop George heel bewust deze hele campagne aan het voeren is.

Wat is het grotere plan? Waarom is hij zo snel verloofd? En waarom moest de hele wereld het direct weten?

De opties zijn eindeloos...

Om er een paar te noemen:

Optie a. Het is een reactie op de grapjes die steeds vaker werden gemaakt over zijn liefdesleven. Dit is zijn manier om duidelijk te maken dat hij best met een vrouw van boven de 35 kan zijn en dat hij zeker NIET de oudere en dus triestere versie van Leonardo DiCaprio is.

Optie b. Er is meer aan de hand. Dit is een slinkse manier om onze aandacht af te leiden van een andere, grotere roddel. Misschien stond er iemand op het punt iets enorm groots over George te onthullen en is deze persoon met dit nieuws de mond gesnoerd. (Disclaimer: hier heb ik geen enkel bewijs voor, en ik zou ook niet weten wat de roddel is, maar hij zou niet de eerste zijn in Hollywood (of de politiek) die groot nieuws als afleidingsmanoeuvre gebruikt om iets anders te verbergen...)

Optie c. Dit is de eerste stap naar een nieuwe, serieuzere carrière. George wil de politiek in en hij is zichzelf met Amal opnieuw aan het positioneren. Geen eeuwige vrijgezel met jonge serveestertjes meer, maar een serieuze man met een serieuze verloofde. Een beetje zoals Angelina Jolie zichzelf met behulp van de paparazzi een nieuw imago liet aanmeten. (FYI: Toevallig beëindigde George deze week ook zijn samenwerking met de VN. Toeval?)

Optie d. Het is een tegenreactie op het plotselinge huwelijk en de zwangerschap van zijn ex Stacey Keibler.

Optie e. Hij is verliefd. En nog nooit zo verliefd geweest ook. Hij had het huwelijk voor altijd afgezworen, maar hij kon zichzelf niet weerhouden en moest deze vrouw ten huwelijk vragen zodat ze voor altijd bij hem blijft.

Kies maar! Welke optie is het?