MARILYN MONROE
Het amfAR Gala, een van dé feesten van het Cannes Film Festival dat plaatsvindt op 22 mei, heeft dit jaar als thema de kleur rood. Niet alleen omdat die kleur symbool staat voor de strijd tegen AIDS, maar ook omdat Carine Roitfeld, die alles rondom de catwalk regelt, eer wil betuigen aan Marilyn Monroe. 'She searched for love all her life, and I think she would have been a big supporter of the foundation', vertelt ze WWD.

Dit eerbetoon aan Marilyn Monroe móet je horen >

Er zullen rode avondjurken van 35 verschillende labels (Alexander McQueen! Alexander Wang! Chanel! Dior!) de catwalk over gaan, aan de lichamen van bekende topmodellen, waaronder Karlie Kloss. De prachtige designerkleding gaat tijdens de show onder de hamer.

ARTIESTEN
Veel van de aanwezige artiesten (oa Lana Del Rey, Robin Thicke) zetten ook hun beste beentje voor om geld op te halen. Zij het door het podium te beklimmen, zij het met iets om op te bieden. Eerder werden bijvoorbeeld een trip naar de ruimte met Leonardo DiCaprio en een kus van George Clooney (de oude of een van zijn opvolgers?) geveild.

Ieder jaar levert het evenement miljoenen dollars op. Die centen worden goed gebruikt. Er bestaan vandaag de dag zes verschillende medicijnen die het leven dragelijk maken voor AIDS-patiënten. Vier daarvan zijn ontwikkeld dankzij onderzoek van amfAR. Het streven is om in 2020 HIV volledig te kunnen bestrijden.

Deze acteurs zetten zich in tegen seksueel misbruik >