Na een speciale editie vorig jaar vanwege het 50-jarige jubileum van de Pirelli-kalender met beelden geschoten in 1986 door fotograaf Helmut Newton, is Pirelli nu weer back on track en helemaal terug in het nu. De beroemde en soms zelfs beruchte modefotograaf Steven Meisel is de man die de foto’s van halfnaakte topmodellen voor de 2015-kalender zal schieten. It’s a tough job.

Steven Meisel werd onlangs door Louis Vuittons Nicolas Ghesquière nog aan de kant gezet >
   
De Italiaanse fotograaf, oa bekend van zijn vele campagnefoto’s (D&G, Prada, Valentino) en coverfoto’s die hij exclusief voor Vogue Italië schiet sinds de aanstelling van Franca Sozzani als hoofdredacteur, treedt daarmee in de voetsporen van niet alleen Newton, maar ook grote namen als Mario Testino, Patrick Demarchelier en Nick Knight. Maar wetende dat Meisel niet vies is van wat controversiële kiekjes op zijn tijd (we noemen een recente shoot waarvoor Meisel beschuldigd werd van het verheerlijken van huiselijk geweld), zou dit wel eens de meest besproken Pirelli-kalender ooit kunnen worden.

STERRENCAST
Wat, waar, wanneer en vooral wie? Details over de nieuwe kalender zijn verder nog niet vrijgegeven. Maar je kunt er, met Meisels staat van dienst als mede-verantwoordelijke voor de carrières van vele topmodellen (Naomi Campbell, Christy Turlington, Lara Stone), vanuitgaan dat die sterrencast er komen gaat.

Naast de Helmut Newton-kalender verscheen er vorig jaar nog een extra jubileum-kalender met Alek Wek, Miranda Kerr en vele anderen >