Samen met modehuizen Missoni, Roberto Cavalli en Rick Owens herontwierp hij de officiële World Cup-voetbal van Adidas voor een exclusieve veiling op eBay.

Alle ballen zijn uniek en dus collector’s items en zullen door luxe warenhuis Luisaviaroma op eBay worden aangeboden. Vermoedelijk zullen ze tussen de 200 en 1.000 dollar gaan opleveren die linea recta naar de Gol de Letra Foundation gaan, een stichting die programma’s opzet om Braziliaanse kinderen en jongeren van de straat te houden.

Pharrell Williams wint award en dit keer niet voor zijn muziek >

Eén blik op de voetballen en je weet eigenlijk meteen al welke van wie is. Die gouden met tijgerprint is overduidelijk van Roberto Cavalli. Missoni ging voor een kunstig exemplaar getransformeerd tot een lotusbloem en Rick Owens, bekend om zijn duistere ontwerpen, maakte zijn eigen gothic-variant. En Pharrell? De fervent krabbelaar, ging simpelweg met een pen en wat stiften in de weer. Ach, ook leuk.

Momenteel staan er nog ballen ontworpen door Dolce & Gabbana, Antonio Marras en Etro voor het goede doel Make Kids Happy op Luisaviaroma's eBay-site. Over enkele dagen volgt de nieuwe lichting met Pharrell.

Kunnen we het éven over de kapsels van de voetballers hebben? De meest opvallende van het WK op een rij >

Met de klok mee: de ballen van Roberto Cavalli, Rick Owens, Missoni en Pharrell Williams

Teal, Art, Beige, Turquoise, Natural material, Creative arts, Body jewelry, Silver, Oval, Symbol,