Cara Delevingne heeft het besloten: ze wordt zangeres. Want dacht je dat Sonnentanz (The Sun Don’t Shine), het nummer dat het model opnam met singer-songerwriter Will Heard, een een bevlieging was? Dan heb je het fout.

Cara neemt haar een nieuwe loopbaan als zangeres behoorlijk serieus. Omdat ze het echt wil maken in de muziekbizzschakelt ze de hulp in van Sinitta, de discozangeres uit Amerika die daar behoorlijk carrière gemaakt heeft. Zij is Cara's mentor en gaat helpt haar om aan de weg te timmeren in de muziekwereld.

Maar dat is nog niet alles. Ook Simon Cowell, je weet wel, het Britse jurylid van onder andere Britain's Got Talent en The X Factor, is betrokken bij Cara's missie. De zangeres in de dop staat ingeschreven bij zijn label SyCo. Simon en Sinitta werken nauw samen bij The X Factor, zij is daar de mentor van veel van zijn acts.

Waarom Cara Delevingne vindt dat je nooit model moet worden

TOP SECRET
De Britse Evening Standard probeerde Sinitta het één en ander te ontrafelen over haar plan met Cara: 'Het is een top secret project en het klopt dat ik haar help als mentor.' Hoe ze haar gaat helpen naar de muziekale top? 'Sorry, daar kan ik helaas geen antwoord op geven.' Ah, jammer. Maar dan vervolgt ze: 'Het gaat om het vinden van mensen met een passie die van nature in ze zit. En dan ga ik doen wat Simon (Cowell dus, hij heeft Sinitta ook gecoacht, red.) ook bij mij heeft gedaan: ik ga helpen om te focussen op creativiteit en ideeën en om daar een uitlaatklep van te maken.' Aha. Wij zijn benieuwd wanneer Cara's eerste plaat in de schappen ligt.

Hier hoor je hoe Cara Delevingnes gouden keeltje klinkt >