1. Belichting, belichting, belichting
Goede belichting is van levensbelang, ook bij de perfecte selfie. Hou de lichtbron voor je, liefst iets boven ooghoogte. Natuurlijk licht is het mooiste voor een foto in vroege ochtend en late middag, want: zacht licht, dus flatterend. Let op: licht van achter is uit den boze.

2. De perfecte hoek
In plaats van iedere keer en-face te fotograferen, kun je het beste experimenteren met hoeken. Hou je de camera gedeeltelijk naar beneden, dan lijken je ogen groter. Foto’s van bovenaf zien er altijd een stuk minder goed uit…

3. Burst los
Zet je camera of smartphone op burstmode. Zo filter je eenvoudig alle knipperende ogen en slechte foto’s, totdat je de perfecte profielfoto hebt gevonden.

4. Wazige selfies
Een camera met een hoge sluitertijd werkt het beste. Wazige selfies wil niemand.

5. Flits!
Wees verstandig en laat die flitser uit, dat voorkomt glans in je gezicht.

6. De ideale camera
Nu kun je natuurlijk met je telefoon makkelijk een selfie schieten, maar pro’s gaan een stapje verder en gebruiken een systeemcamera die je er nóg knapper uit doet zien. Samsung heeft bijvoorbeeld de NX mini uitgebracht, die lekker klein is, maar wel mooie beelden schiet. Dankzij de wifi- en Tag & Go-functie, kun je de foto’s direct op je instagrampagina zetten. Handig.

Deze nieuwe app van Instagram moét je gewoon hebben >