Begrijp ons niet verkeerd: we vinden Amal Alamuddin fantastisch, evenals we George Clooney altijd een warm hart zullen toedragen. Op voorhand ook alvast een kanttekening dat onderstaand niets met jaloezie van doen heeft. Maar het wordt tijd om ruiterlijk toe te geven: er is iets wat niet klopt aan Alamuddin en Clooney sámen. Dit zaakje stinkt. Wat heet, eigenlijk geloven we helemaal niet in dit sprookje.

Het is nog lastig om er precies de vinger op te leggen, maar alvast vijf kanten in het Alamuddin X Clooney-verhaal die wij raar, of op zijn minst verdacht vinden.

1. Het ging snel, heel snel
Waarom? Hoezo? George Clooney is notoir serie-dater. Vanwaar nu opeens die haast?

2. Alamuddins kledingkast is verdacht snel veranderd
Ze mocht dan wel een van ’s lands slimsten en prestigieusten zijn, Alamuddin kleedde zich heel sympathiek in Topshopjes, All Stars en ander nuchter kledingwaar. Dat was Alamuddin. Sinds Clooney (en vooral: sinds de verloving) hangt ze het ene na het andere designerjurkje aan haar ranke lijf – wat haar beeldig staat, maar het zet wel aan het denken. Is Alamuddin nog wel zichzelf? Waarom die plotselinge switch (bijna sneller dan Julia Roberts in Pretty Woman)? Heeft Anna Wintour hier een vinger in de pap?

3. Over politiek gesproken
En daarmee komen we op het volgende punt. Om met Miuccia Prada te spreken: ‘Alles is politiek.’ (De precieze plek waar ze dit zei: een interview in ons meinummer van 2012, vis ‘m anders nog eens op). Afijn, wat in ieder geval politiek is, is Clooneys ambitie. Eerder was hij al ambassadeur voor de Verenigde Naties, en de internationale opinie lijkt er over uit dat Clooney zich ook in de toekomst steeds meer richting politiek werkveld wil begeven. Is Clooney X Alamuddin eigenlijk een presidentieel paar in wording? Is het daarom dat Anna Wintour alvast haar grip heeft genomen op Alamuddins kledingkast?

4. Alamuddin stopte met roken
Voor Clooney. Stoppen met roken: heel oke. Stoppen met roken voor een ander: mwah. Dat is dus een hele dikke doei voor Alamuddins onafhankelijke rock & roll.

5. Er is nog geen één kusfoto
Op de trouwkus na dan, zijn er dus super weinig verliefde kusfoto’s te vinden van de twee. En dat heeft echt niets met mediaschuwheid van doen, want het stel verpatste wel hun bruiloft aan een heel groot blad en nodigde paparazzo’s uit om hun eerste safari-trip ‘toevallig’ vast te leggen. (Want kom op, welke paparazzi houdt vrijwillig kantoor aan Tanzania? Geen een dus, tenzij-ie weet dat Clooney en Alamuddin er liggen te flikflooien en hem op bestelling is gevraagd dat even vast te leggen).

Afijn. De tijd zal het leren, maar mochten de twee over, pak ‘m beet, tien jaar in het Witte Huis wonen (waar ze overigens ook hun allereerste vastgelegde date ooit hadden), en mocht er wéér tien jaar later in een documentaire blijken dat dit het grootst opgezette koppel ooit is, zeg dan niet dat ELLE het niet wist. We hadden de vinger aan de pols.