Sinds Renée Zellweger laatst de rode loper op liep met een ander ogend gezicht, is plastische chirurgie zelfs op onze Nederlandse televisie onderwerp van gesprek. Nu laat Julia Roberts van zich horen.

In You Magazine, zo melden diverse Britse media, werd ze aan de tand gevoeld over plastische chirurgie en haar rol als boegbeeld voor Lancôme, en daarover zei de 46-jarige actrice:

‘Naar Hollywoodmaatstaven heb ik denk ik al een groot risico genomen door geen facelift te nemen. Maar ik heb Lancôme verteld dat ik een model wil zijn dat ouder wordt - ze moeten me nog minstens vijf jaar, tot over mijn vijftigste, aanhouden.'

Hoe ze haar verouderingsproces weet te accepteren? Door yoga en mindfulness, zo zegt Roberts. ‘Het gaat over het niet te veel hechten aan en verzamelen van spullen, over je kast uitruimen, je geest leegmaken en het loslaten van alle dingen die je mentaal en emotioneel bezwaren. There’s a lightness to my life now – an airy quality of not taking things too seriously. Dat is wat geluk is.

Gelukkig is óók Renée Zellweger ondertussen erg gelukkig.