Voor zij die het voorval is ontschoten: krap twee jaar geleden hield Prins Harry een feestje in een hotel in Las Vegas, werd aldus een beetje dronken, trok zijn kleren uit, rommelde wat met een meisje en werd door een gewiekste paparazzi tijdens dit hele circus vastgelegd. Resultaat: plots circuleerden er een stel compromitterende naaktfoto’s van de toch al rebelse Prins Harry op het internet en kopte iedere headline in Engeland – en daarbuiten – met het voorval.

Welnu, twee jaar later spreekt Prins Harry vrijuit over Dé Foto’s. Voor het eerst. In een groot interview met tijdschrift Man of the World vat hij het samen met: ‘It was probably a classic case of me being too much Army and not enough prince,’ waarmee hij refereert aan zijn tijd als piloot in het Britse leger.  (Weten we overigens nog de grappige reactie van zijn collega-militairen? Zij vonden dat ook prinsen weleens een verzetje mogen hebben, en lieten zich ook – bijna helemaal – naakt fotograferen)

Afijn – is die zaak ook weer afgesloten. Tel daarbij op dat Prins Harry zich deze week ook hard maakte voor een anti-aidscampagne, en we kunnen stellen dat-ie nu echt zijn klierige puberimago van zich af heeft geschud.

Even iets heel anders: deze Sex and the City-schrijfster deed een boekje open over waarom Carrie met Big eindigde >