“Tim Burton and Helena Bonham Carter separated amicably earlier this year and have continued to be friends and co-parent their children. We would ask that you respect their privacy and that of their children during this time," aldus een woordvoerder van de actrice gisteravond. Het excentrieke koppel is in die dertien jaar dankbaar voer geweest voor de tabloids. Niet alleen vanwege hun artistieke samenwerkingen, maar ook vanwege de bijzondere keuzes in hun privéleven.

Het koppel leefde bijvoorbeeld - tot ieders grote verbazing - al jarenlang in drie aparte huizen die dan wel weer met elkaar verbonden waren. Een huis voor allebei om naar persoonlijke smaak in te richten, en een voor hun kinderen, zoon Billy en dochter Nell, met hun nanny. Destijds zei Helena erover dat ze niet tegen het gesnurk van haar man kon en dat dat ook meespeelde in de keuze om haar eigen huis aan te houden.

Tim Burton en Helena Bonham Carter hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan zes blockbusters, waaronder Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Dark Shadows. In oktober 2013 speculeerden de media al over een breuk nadat Tim Burton zoenend werd gespot met een onbekende blondine. De actrice deed het incident af als onzin, maar diezelfde maand grapte Helena wel dat Tim 'ziek werd' van het samenwerken met haar. Woorden die misschien een voorbode waren van de dingen die nog zouden komen...

Kate Hudson en Matt Bellamy hebben ook hun verloving verbroken >