Let op onze woorden: 2015 wordt het jaar van FKA twigs. Niet alleen kan ze práchtig zingen, is haar kledingstijl waanzinnig (wij tipten haar ook al als het nieuwe stijlicoon om in de gaten te houden) en is ze lekker down to earth, ze heeft ook nog eens 'a good head on her shoulders', zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.

De vriendin van Robert Pattinson – ja, de zangeres (echte naam: Tahliah Debrett Barnett) heeft écht alles – scoort door al deze kwaliteiten haar eerste cover van 2015 en wel die van V Magazine. Het blad en FKA twigs weten daarmee meteen de tongen los te krijgen, want ze draagt helemaal niets. Oké, afgezien van een huidskleurig onderbroekje en flink wat sieraden.

Skin, Chest, Fashion accessory, Black hair, Fashion model, Beauty, Eyelash, Muscle, Youth, Model,

 
Het Nederlandse fotografenduo Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin zit achter de mooie gewaagde foto's, maar ook het interview met de 26-jarige muzikante is zeer de moeite waard. Zo slingert FKA twigs er lekkere leuzen uit als 'If I say ‘alternative red' to you, it's not red, is it? Alternative R&B' is patronizing to R&B. R&B is R&B. It doesn't need an alternative.'

Hou haar in de smiezen dus!

Finger, Skin, Joint, Fashion accessory, Wrist, Body jewelry, Style, Jewellery, Eyelash, Black hair,

 
FKA twigs is dit jaar ook te zien op het Coachella Festival! Net als deze topartiesten >