Arme Jennifer Aniston...

Was ze niet goed genoeg voor Oscar, of is het die verdomde driehoeksverhouding?!

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Reacties op Serena Williams' zwangerschap
Anne Hathaway
Waarom we succesvolle vrouwen graag haten
Waarom Big Little Lies geen soapserie is

Arme Jennifer Aniston. Toch géén Oscarnominatie (bekijk hier alle nominaties). Terwijl ze er zo hard aan heeft getrokken de afgelopen maanden. Al die uren. Al die kosten...

Want vergis je niet, Jennifers plotselinge Oscarbuzz kwam niet vanzelf. Ja, ze kreeg goede kritieken voor haar rol in Cake na de eerste vertoning op het Toronto Film Festival. Maar ook weer niet zo goed dat de film een distributeur kon vinden (de film is uiteindelijk uitgebracht door dezelfde mensen die de film hebben gemaakt). Ter vergelijking: Julianne Moore's Still Alice waarvoor de actrice donderdagochtend een Oscarnominatie kreeg, werd op dezelfde dag dat de film in première ging in Toronto verkocht.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe wist Jennifer dan toch binnen een paar weken het tij te keren? Hoe kan het dat iedereen nu meent dat de Oscarorganisatie haar heeft 'gesnubd'?

JENS KEIHARDE CAMPAGNE
Dat komt omdat Jennifer heeft heel hard campagne heeft gevoerd. Ze verscheen wekenlang overal. Liet al haar belangrijke vrienden over haar praten en feestjes voor haar organiseren. Ze schakelde George Clooney in. En, bovenal, ze huurde Lisa Taback in, een zogenaamde 'awards strategist' die eerder de Oscarcampagnes voor The King's Speech en The Artist tot een succesvol einde bracht. Maar het was niet genoeg.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Reacties op Serena Williams' zwangerschap
Anne Hathaway
Waarom we succesvolle vrouwen graag haten
Waarom Big Little Lies geen soapserie is
Waarom Facebooks nepnieuws tool niet werkt
Zit je regelmatig te huilen voor de tv?

Wat heeft ze fout gedaan? Had ze moeten trouwen net als Eddie Redmayne? Een zwangerschap moeten aankondigen zoals Benedict Cumberbatch? Had ze nóg meer belangrijke vrienden moeten inschakelen? Op meer tijdschriftencovers moeten verschijnen? Heeft ze niet genoeg over oude liefdes gesproken? Of enkel over de verkeerde oude liefdes?

Je kunt natuurlijk ook stellen dat ze gewoon niet goed genoeg is in Cake. Ja, ze is 'lelijk' in de film. Dramatisch. Niet komisch. Niet 'Rachel'. Maar misschien, desondanks, gewoon nog steeds niet beter dan Julianne Moore en - de actrice die onverwachts wél een nominatie kreeg - Marion Cotillard? Heeft Jennifer ondanks haar keiharde en succesvolle campagne, uiteindelijk geen nominatie gekregen omdat andere actrices dit jaar een meer opmerkelijke prestatie leverden? 

GOOIDE BRANGELINA ROET IN HET ETEN?
Of, optie c, lag het niet aan haar maar aan hen. Haar 'gezworen vijanden'? De twee met wie ze, in ieder geval volgens de tabloids, nu al meer dan tien jaar die gekke driehoeksverhouding onderhoudt?

In de laatste zin van dit artikel wordt de mogelijkheid geopperd dat Angelina Jolie, nadat ze wist dat een eigen nominatie voor Unbroken onmogelijk was, haar aanzienlijke invloed in het Hollywoodse heeft aangewend om te voorkomen dat aartsrivaal Jennifer genomineerd zou worden.

Zou het echt? Ik twijfel er geen seconde aan dat Angelina die invloed heeft. En ik twijfel er ook niet aan dat de oude, blanke mannen die mogen stemmen voor de Oscars, naar Angelina luisteren. Zeker na die gênante Sony-hack.

Maar zou de onderlinge strijd echt zo ver gaan? Wil Brangelina zo graag winnen van Jennifer dat ze haar kans op een Oscar verpesten? Ik vind het vergezocht. Niet zo ver als 'Robsten is stiekem getrouwd' (lees die prachtige theorie hier), maar toch... Ver. En een beetje naar.

Laten we het daarom maar gewoon houden op 'arme Jennifer'. Zo dichtbij, maar net niet dichtbij genoeg.

Geen Oscar maar Jennifer had wel een prachtige première-jurk aan >

Bekijk hier alle reacties op de Oscarnominaties van de celebs >