Of je Blue Monday nu gelooft of het een groot verzinsel vindt, feit is wel dat het krap vier graden is en we midden in de winter zitten. Dat alleen al mag aanleiding zijn voor onderstaand actieplan om Blue Monday helemaal niet blue door te komen.

1. Doe alles wat je wilt qua eten
Wat is één dag op een jaar, ten slotte. En als je al een keer ál het eten wat je wilt verdient, dan wel op Blue Monday, per slot van rekening de depressiefste dag van het jaar. Frigide eetpatronen aan de kant dus, en gooi gewoon een winegum of een gummybeer in je mond als je daar zin in hebt. Waar je nog vrolijker van wordt: deze 10 gerechten (ook nog eens verantwoorder, maar eigenlijk ging het daar dus even niet om).

http://www.celebquote.com/wp-content/uploads/2012/12/new-girl-winston-quotes-13.gif

 
2. Of doe gewoon iets raars
Het liefst ook nog iets kinderlijks, als een rebelse vinger naar de waan van de (miezerige winter)dag, die dus tot deze Blue Monday heeft geleid. Ga belletje lellen. Speel Twister. Bouw een fort met je vrienden om series en films in te kijken.

 
3. Zoek een bad en kies een boek
Een bad is de remedie voor bijna alles, zou ook Chandler vinden. Een boek ook (hier alvast wat inspiratie op het gebied van boeken).

http://imoviequotes.com/wp-content/uploads/2014/10/9-Pretty-Woman-quotes.gif

 
4. Verras iemand
Pay It Forward mag dan een beetje een zoetsappige film zijn, in een ding had het gelijk: goeddoen stemt altijd vrolijk. Verras of help je lief, je beste vrienden, je ouders, je zus of je broer met wat dan ook.

http://media.tumblr.com/tumblr_mbdw5imXuP1qzqdem.gif

 
5. Wend je tot de online sale
Nog nét overal bezig. Minpunten van op het laatste moment instappen: veel moois is al weg. Pluspunten van op het laatste moment instappen: als er nog iets moois hangt, pak je wel minstens 50% korting en voel je je koningin van de sale. Hier alvast inspiratie voor het nieuwe seizoen.

 
Alvast een preview naar de lente:

Dit kun je in je kledingkast houden >

Dit kan naar de Zak van Max >

Dit wil je voor spring/summer 2015 kopen >