Die abnormaal strakgetrokken foto's moeten maar eens verbannen worden, vindt de Amerikaanse Marie-Claire. En daarom zetten ze voor hun nieuwe nummer Cindy Crawford compleet ongeretoucheerd op de gevoelige plaat. Want nee, striae en een iets slappere huid zouden we niet hoeven wegvegen.

instagramView full post on Instagram

Prachtig, als je het ons vraagt.

Voor ons nieuwe nummer schreef Stefanie Bottelier toevallig ook een stuk over Photoshop en hoe 2014 dat eigenlijk is. Dit jaar gaan we voor échte schoonheid, rimpels en imperfecties. Een greep uit het artikel:

'Waar er jarenlang kwistig gebruik werd gemaakt van Photoshop, zonder dat iemand daar echt van over zijn theewater raakte, is het computerprogramma nu kennelijk ineens de bad guy geworden. Het zijn niet alleen internetreaguurders die bewerkte celebs aan de schandpaal nagelen. Steeds meer celebrities, vaak het lijdend voorwerp van al te enthousiast shoppen, spreken zich er tegen uit.

Keira Knightley poseerde onlangs topless voor Interview Magazine, op voorwaarde dat haar borsten niet zouden worden aangepast. Die hebben in het verleden alle varianten uit het borstenvormenboekje al een keer aangenomen, behalve haar eigen bescheiden formaat, terwijl Keira daar zelf helemaal geen probleem mee heeft.

Aan het andere eind van het borstenspectrum hadden we laatst Lara Stone die zich eveneens topless en fotoshopless liet fotograferen voor System Magazine. Dat leverde nog steeds beeldschone foto’s op, want Lara is niet voor niets één van ’s werelds succesvolste modellen (haar voluptueuze figuur is een belangrijk onderdeel van haar succes), maar we zagen wel ‘echte’ borsten. En dat wil zeggen: met bijvoorbeeld striae en adertjes (moest je overigens wel goed voor kijken).

De foto’s van Lara verschenen ongeveer tegelijkertijd met de befaamde internetbrekende hyperbewerkte billenfoto’s van Kim Kardashian. Het verschil kon niet groter zijn. En dan bedoelen we niet het verschil in de ‘perfectheid’ van Kim tegenover de ‘onvolkomenheid’ van Lara, want het verschil zit hem in iets anders. De foto’s van Kim, hoe grappig ook, zien er ouderwets uit. Want we zijn klaar met die rare glanzende waas die we de afgelopen jaren hebben moeten zien op alle foto’s van alle modellen en sterren.'

De rest van het artikel lees je in de nieuwe ELLE, nú in de winkel.

Bekijk hier de prachtige foto's van Lara Stone zónder Photoshop >

Before en after-foto's: celebrities met 'nieuwe gezichten' >