Heus geen vinger waar we nu mee wijzen, want dikke kans dat we ooit zelf ook een van onderstaande posts hebben gemaakt. Maar laten we het zo noemen: soms moet je gewoon erkennen dat iets zijn beste tijd heeft gehad. Bij dezen. Zes instagramposts die we al in iedere denkbare variant hebben gezien en zodoende hartstikke beu zijn.

1. Fitnessquotes
Hartstikke leuk dat we door dit soort posts en masse doordrongen raken van het feit dat je moet werken voor een lichaam en dat er dus nooit (nooit!) excuses zijn om de sportschool te skippen, maar wat wil men er nu éigenlijk mee zeggen? Inmiddels leest elke inspiratiequote als een verkapte reclame dat men zelf een sportschool bezoekt en met die boodschap zijn we nu wel klaar. Sporten doe je voor jezelf.

2. #nofilter, #nomakeup, #iwokeuplikethis
Doe maar niet als je wel een filter hebt gebruikt, wel make-up op hebt gedaan en niet op die manier wakker werd.

3. #Follow4follow, #like4like
Zijn er echt mensen die hier heil in zien? Kan iemand deze hashtags even snel laten opdonderen van Instagram? Laten we mensen blijven volgen om hun foto’s, want hoe leuk is je tijdlijn nog als het bol staat van toevallige passanten die je hashtag #follow4follow zagen, besloten je te volgen, en die je dan dus verplicht bent terug te volgen? Ellende. Blijven nadenken.

4. Foto’s van wolken
Je zit in een vliegtuig. Gaaf wel. Zullen we vanaf selfies met stewards en stewardessen gebruiken om dat gegeven kenbaar te maken aan ons instagramgevolg? Leuker dan dat zo-veel-ste wolkenshot.

5. Screenshots van muziek
Instagram is bedoeld om foto’s te delen. Een foto van een Spotify-account is niet alleen saai om naar te kijken, het is ook een beetje de verkeerde boodschap op de verkeerde plek. Uiteindelijk is het een hoop gehannes met uitsnijden voor een niet al te esthetische foto, die als het erop aankomt geen enkel doel dient behalve je goede muzieksmaak etaleren.

6. #TBT’s van…. vorige week
Het concept van een van de langstlopende en leukste hashtags op Instagram is dit: je post een foto van zo lang geleden dat er in ieder geval iéts (je haar, je kleren, je lengte) significant anders aan je is. Een #TBT die niet verder gaat dan een paar weken geleden is een farçe.

7. Het filter Kevin gebruiken
Grapje. Dat doet al niemand.