Je hebt spaarders – hier de dingen waar zij mee kampen – en je hebt impulsaankopers.  Die laatste hebben veel spullen, maar vaak ook veel hassles in het leven waar ze keer op keer mee te maken krijgen.

We delen: zeven problemen die impulsaankopers herkennen.

1. Soms geloof je je bankafschrift gewoon niet
Want op één dag staat er dan elf keer iets roods op, en de eerste blauwe of zwarte letters die je weer ziet dateren van twee weken geleden. Dat is pertinent niet waar, want waar zou je de tijd vandaan moeten halen om dat allemaal te kopen? De bank zit met je te sollen.

2. Je hebt veel te veel sokken en haarelastiekjes thuis
Want die liggen altijd bij de kassa’s en het gevecht met kassa-bakken en -aanbiedingen verlies je keer op keer.

3. Je moet minstens één verzameling verdedigen tegenover vrienden
Je zwarte broeken-verzameling (maar de ene zwarte broek is echt de andere niet), je streepjesverzameling (Brigitte Bardot had ook niet maar één streep in haar kast liggen ‘omdat ze al een streepjesshirt had’), je schoenenverzameling (hoe meer schoenen, hoe minder vaak je achtereenvolgens op een paar hoeft te lopen, hoe langer ze állemaal meegaan) of je verzameling jassen (de winter is al een en al koude ellende, dus een mens mag best van leer trekken met een collectie jassen die het allemaal van wat allure voorziet).

4. Spijt is je lifestyle
Je bent er nog niet helemaal uit hoe het keer op keer kan gebeuren dat je iets in de winkel voor wel dertig minuten vurig wil, om de aankoopvreugde daarna als een kaartenhuis ineen te zien storten.

5. Treinstations trekken je helemaal leeg
Want de kiosk verleidt je altijd tot een koffie, een tijdschrift, of een zakje voorgesneden appelpartjes die doorgaans zuurder uitvallen dan je bij de aankoop had verwacht.

6. Er komt een punt waarop je zegt een vintage liefhebber te zijn
Omdat al die nieuwe spullen anders niet te verantwoorden zijn.

7. Je ijskast hangt vol souvenirs
Want die vind je zonder uitzondering leuk. Die ijskast staat trouwens ook de laatste week van de maand altijd vol met eten dat je uit budgetoverwegingen hebt gekocht.

6 problemen waar spaarders mee kampen >

Lente! 15 fantastische dingen om naar uit te kijken >