De makers van de hitserie (en redactiefavoriet) Downton Abbey laten weten dat het zesde seizoen, ook meteen 't laatste wordt:

'We wilden de deuren van Downton Abbey sluiten als het goed voelt en alle verhaallijnen op natuurlijke wijze samen komen. We beloven dat dit seizoen weer even veel drama en intrige kent als anders, maar met nu als extraatje dat je ontdekt waar iedereen eindigt.' Aldus producer Gareth Neame.

Bedenker van de show, Julian Fellowes, laat verder nog weten:

'Velen van ons zullen voor de rest van onze carrières wel geassocieerd worden met deze show en dat beschouw ik als een compliment. Ik ben dankbaar dat we deze unieke ervaring hebben mogen meemaken.'

Downton Abbey werd de afgelopen jaren genomineerd voor een recordaantal Emmy's (51!) en won de belangrijkste tv-prijs die er is een whopping 11 keer. Ook hengelden ze 3 prestigieuze BAFTA Awards binnen.

Wat moeten we nú met onze zaterdagavond, dammit? De serie gaat er trouwens wel uit met een feestelijke bang, want de allerlaatste aflevering wordt een uitgebreide Christmas Day Special. Haal die tissues maar alvast tevoorschijn.

http://media.tumblr.com/c36b5be751536643dfb9c4338259a676/tumblr_inline_mubvzurMyJ1r57w8a.gif

Gelukkig hebben we altijd nog Netflix. 8 dingen die je geheid nog niet wist over de streamingsdienst >

Nog even terugzien: George Clooneys hilarische gastrol in Downton Abbey >

Over George gesproken, de acteur slaat de handen ineen met ontwerper Tom Ford voor dit speciale filmproject >