1. Treinen en trams rijden niet. En je hebt niet alleen de NS-site maar ook de NOS-site om het te bewijzen. Een legitiemere reden om van je baas thuis te mogen werken is er niet.

2. Tentamens? Als er geen treinen rijden? Genoeg tijd over dus om voor die herkansing volgende week toch maar wél te gaan leren.

3. Kunnen we niet nu al gewoon de vrijmibo inzetten?

4. Die drie Ben & Jerry's-bakken zullen toch echt in één keer leeggegeten moeten worden nu de vriezer het niet doet. It's a tough job, but someone's got to do it.

5. Als je toch zes truien uit je kast vist om over elkaar heen te dragen, maak er gelijk een garderobe-voorjaarsschoonmaak van (tv-kijken, achter je computer zitten, thee zetten, radio luisteren of dvd's kijken kan nu toch niet).

6. Maak van de nood een deugd en lees eens een boek. Ze bestaan nog.

7. Of zoek die ene vriendin op die je eigenlijk een beetje hebt verwaarloosd (en die wel stroom - lees: verwarming, thee en tv - heeft).

Hair, Nose, Finger, Lip, Hairstyle, Chin, Forehead, Eyebrow, Photograph, Black hair,

8. Is zij niet thuis (of was de radiostilte net een jaar te lang)? Oldschool kaarsjes, dekens en openhaarden zijn vaak ingrediënten voor een legendarische avond. Mits man/vriend/scharrel in de buurt is natuurlijk.

Lighting, Fun, People, Photograph, Interaction, Sitting, Candle, Temple, Friendship, Ceremony,

9. Eindelijk een stok achter de deur om te beginnen met dat goede voornemen van 1 januari: hardlopen. Word je namelijk ook warm van.

10. Je kunt nu vol trots zeggen dat je hebt meegedaan aan Earth Hour. En heus niet omdat je geen keuze had.

Waarom middagdutjes zo goed voor je zijn >