> Biologische eieren barstensvol zink, zwavel en choline zitten, die het beste in je haar naar boven halen? Zink reguleert de olieproductie in de haarzakjes, zwavel versterkt je haren en choline verbetert de flexibiliteit waardoor je zo min mogelijk gespleten haarpunten krijgt.
Nog 9 andere voedingsmiddelen die goed zijn voor je haar >
    
> Het ei er eerst was, en toen pas de kip? Ergens in de prehistorie moeten twee vogelachtigen (met bijna dezelfde genen als de moderne kip) gepaard hebben. Het vrouwtje legde een ei dat zich ontwikkelde tot de eerste echte kip. Zo hebben we ons althans laten vertellen door onze collega’s van ELLE Eten.

> We een ei koken bijna allemaal fout doen? ELLE Eten tipt: eieren moet je niet koken in water van 100˚C; het eiwit stolt dan te snel en wordt rubberig. Doorkoken tot het eigeel ook is gestold maakt het alleen maar erger. Gematigde hitte luidt het devies. Laat je ei dus garen in water dat tegen de kook aan is, en dat nauwelijks pruttelt (80/85 ˚C).

> Topatlete Dafne Schippers heerlijke pannenkoeken maakt van 1 banaan, 2 eieren en wat kaneel?
Meer voedingstips van Dafne lees je hier >

> Kippen ook graag een eitje eten? Raar maar waar, als een ei stuk valt, rennen kippen met z’n twintigen eropaf om het ei op te eten.

> Het pocheren van een ei echt een eitje is? En o-zo lekker in combinatie met asperges, een salade met spinazie of gewoonweg op een broodje met gerookte zalm of bacon.

> Ei ook helpt tegen een kater? Ei bevat veel cysteïne en dat zorgt ervoor dat de acetaldehyde die in je lichaam zit wanneer je veel alcohol hebt gedronken wordt afgebroken. Een rauw ei werkt het beste, maar op een zwakke maag is dat dan weer niet de beste optie. Gekookt 't doet ook al wonderen.

> De kleur van een ei afhankelijk is van het soort kip? Hoe bruiner het ei, hoe roodbruiner de kip die hem legde.

> Ei eten ook kan helpen tegen stress? Want: Vitamine A. En vitamine A equals antioxidanten. Ingewikkeld verhaal, maar de belangrijkste boodschap: tik eens wat vaker een eitje.

8x paasrecepten met ei >

What to do met Pasen behalve eieren eten? Dit dus >