Bijna twintig graden is het vandaag, en dat voelt natuurlijk als een subtropische temperatuur na de koud uitgevallen dagen van eerder deze week. Iedereen blij vandaag, maar er zijn toch echt ook downsides aan die allereerste mooie lentedag.

1. Je hebt er nog niet op gerekend
Weken zeg je al dat je zin hebt in de zomer, dágen heb je het er al over dat het vandaag tegen de twintig graden aan gaat lopen, maar toch. Wie was er echt voorbereid? Benen zijn nog wit en lichamen zijn nog allesbehalve afgetraind, want in Nederland geldt de wet: de zomer komt altijd onverwachts. Geen rok voor jou, vandaag.

2. Het koelt even onverwachts weer af
Wel al bruin en dus blootbeens vandaag, of van het type dat lak heeft aan haar eigen witte benen (nog beter!)? You go, maar vanavond. Dan gaat de kou je te grazen nemen en dat zal eventjes kut zijn. 

3. Terrassen zijn war zone
Je visioen bij een zonnige dag als deze: een terras (liefst aan een gracht), uitgestrekte benen, wijn op tafel en fantastische halfdronken gesprekken in de namiddag. De realiteit zit je te fucken door alle terrassen overvol te laten zijn. Je moet soms een tikje schreeuwen om je gesprekspartner te verstaan en bestellingen doen er twintig minuten over om je tafel te bereiken. Je snapt het, want één blik op dit terras en je weet dat ieder die hier werkt zich vandaag de naad uit loopt.

4. 'Ik loop mezelf de naad uit.'
- iedereen die vandaag in de horeca werkt.

5. 'Er komen echt nog super veel van dit soort dagen.'
- iedereen die vandaag op een kantoor werkt. Ze voelen zich nu onrustig en verdrietig.

6.  'Is het warm vandaag? Kan ik zonder jas? Kan ik met blote benen? Moet ik een trui mee denk je?'
- iedereen die nu pas - om wat voor reden dan ook - haar huis verlaat en al appcontacten heeft die al wel buiten zijn geweest. Ondanks ontbrekend bewijs uit studies durven we met zekerheid te zeggen dat de eerste warme lentedag qua kleren de verwarrendste dag in het hele jaar is.

Puntje 6 herkenbaar? Dit zijn de 15 mooiste rokken om vandaag te dragen >

De 25 beste terrassen in Amsterdam waar je op jacht kunt gaan naar een plekje >