Hillary Clinton maakte gisteren officieel bekend dat ze in de race is voor het presidentschap. En wie prijkt daar op de cover van het meinummer van de Amerikaanse ELLE? Inderdaad, niemand minder dan dochter Chelsea Clinton.

De 35-jarige Chelsea werd in september vorig jaar zelf moeder van dochtertje Charlotte en vertelt in het bijgaande interview over haar leven als moeder en vrouw, gelijke rechten voor vrouwen én natuurlijk de kans dat haar moeder de allereerste vrouwelijke president van Amerika zou kunnen worden:

'Een vijfde deel van het Congres is tegenwoordig vrouwelijk en dat wordt gezien als een groot succes. Maar sinds wanneer is twintig procent de definitie van gelijkheid? Een van de kernwaarden van dit land is dat we het land zijn van gelijke kansen, maar dat geldt nog altijd niet voor geslacht. Daar ligt een fundamenteel probleem en ik denk dat een vrouw als president - wanneer dat ook mag zijn - dat kan helpen oplossen.’ Aldus Chelsea in het nummer.

You go girl. Het hele interview lees je in het meinummer van ELLE US. De digitale versie is vanaf morgen te downloaden, de papieren versie vind je vanaf volgende week in de schappen.

Carice pakt Amerika in >

Wordt dit de nieuwe Harry Potter? >

'Stop body-shaming your sisters' >