De onbijtshows van Australië hebben een 'Depp Cam', een camera waarnaar ze live (!) overschakelen op het moment dat Johnny Depp 's ochtends op de set van Pirates of the Caribbean verschijnt. Ook als dit betekent dat een serieus nieuwsonderwerp moet worden onderbroken zoals donderdagochtend gebeurde (bekijk het filmpje hier).

Even voor de duidelijkheid, het verhaal dat de nieuwslezeres aan het vertellen is op het moment dat er zo bruut naar de Depp Cam wordt overgeschakeld? Dat gaat over de moord op een jonge, aanstaande bruid, een lugubere zaak die het land al weken in z'n greep houdt. Belangrijk nieuws, maar niet zo belangrijk als de aankomst van Johnny Depp blijkbaar. Het is dat het een beetje triest is, anders was het vreselijk grappig.

Nu is het natuurlijk niet Johnny's schuld dat het land op z'n kop staat door zijn aanwezigheid. Al is het wel dankzij Johnny en zijn recente charmeoffensief dat de toon waarop Australië momenteel over hun beroemde 'inwoner' praat, een stuk positiever is geworden.

Zoals je je wellicht kunt herinneren, schreef ik hier eerder over de negatieve verhalen die een paar weken geleden in de Australische pers verschenen over Johnny's gedrag op de set van Pirates of the Caribbean. Zo was hij een week vermist, liet hij de volledige crew van Pirates of the Caribbean soms wel uren wachten en brak hij z'n arm op 'verdachte wijze' (lees: onder invloed).

En toen smokkelde hij ook nog eens zijn twee hondjes, Pistol en Boo, het land binnen. Iets dat de Australische quarantaine commissie behoorlijk in het verkeerde keelgat schoot. Het liep zelfs zo hoog op, dat de minister van landbouw Johnny twee dagen gaf om de beestjes van Australisch grondgebied te verwijderen, anders zou hij dat doen. Door ze te laten inslapen... Het was een hele mediasoap waar comedian John Oliver dit geweldige filmpje over maakte (must see!):

youtubeView full post on Youtube

Maar na al die negatieve media-aandacht, lijkt de acteur het tij nu dus echt te hebben gekeerd. Pistol en Boo zijn veilig in Amerika. Johnny verschijnt dagelijks op de set. Er zijn iedere dag weer nieuwe foto's en video's van hem terwijl hij handjes schudt, zwaait naar toegestroomde fans, grapjes maakt en zelfs een wanhopige televisiejournalisten een zoen op de wang geeft. En Australië is weer dol op hem. Zo dol dat er dus een dagelijkse Depp Watch via de Depp Cam is.

En nu lijkt het charmeoffensief ook buiten Australië aan te slaan. Dior kondigde deze week aan dat Johnny het nieuwe gezicht van hun mannengeur is en de Amerikaanse bladen hebben al even niet meer geroepen dat zijn huwelijk op springen staat. Goed gespeeld, Johnny. Nu volhouden en op naar die Oscar.