Slim: op de piek (of nouja, net daarna?) van Fifty Shades of Grey's populariteit, bedenkt erotiekconcern Beate Uhse 'Sexflix' - wat ook al zo'n handige naam is, want iedereen kent Netflix en weet dus gelijk wat de bedoeling is van de dienst.

Op Sexflix kun je straks, net als bij Netflix - dat overigens niks met dit nieuwe initiatief te maken heeft - een abonnement nemen op onbeperkte videocontent. Bij Sexflix zijn dit erotische films, mét een bepaald niveau.

Serge van der Hooft, CEO bij Beate Uhse:

'De vraag naar kwalitatief goede erotische films via internet neemt al jaren toe. Maar wie hier op internet naar zoekt komt terecht in een doolhof van amateuristische rotzooi, dubieuze sites, abonnementen waar je niet meer vanaf komt en zelfs besmettingen met virussen.'

De dienst werkt net als Spotify en Netflix met een abonnement. Voor een bedrag onder de tien euro kun je onbeperkt films kijken, en je kunt je abonnement maandelijks opzeggen. Sexflix lanceert, naar verwachting, in september. Overigens, die naam is een werktitel, laat Van der Hooft aan het AD weten:

'Het merk registreren in Europa kon niet, omdat er 'sex' in de naam zit. Mocht Netflix bezwaar maken, dan zullen wij hier zeker serieus naar kijken. We hebben sowieso meerdere domeinen geregistreerd. Sexflix.nl was ook al niet meer beschikbaar.'

Hoe is het om amateurporno te maken? Deze documentaire op Netflix laat het zien >