Eerst moest de #nipple eraan geloven, nu is de hashtag #curvy door Instagram in de ban gedaan - er valt niet meer op de hashtag te zoeken. Mocht je zin hebben in wat anders dan hyperslanke figuren in je feed, dan moet je je voortaan dus wenden tot #curvywoman, #curvyfashion of #curvygirl.

Je begrijpt: dat roept vragen op, zeker nadat Instagram onlangs al in opspraak kwam voor het verwijderen van deze foto (je hebt 'm vast ergens gezien: menstruerend meisje in joggingbroek op de bank) en een hele club celebs nog steeds boos is om de ban op de #nipple. Daarbij: hashtags als #skinny en #thin mogen nog wel gebruikt.

instagramView full post on Instagram

Instagram laat in een statement weten dat het niks met schoonheidsidealen te maken heeft, maar dat er onder de hashtag #curves veel naakt werd gedeeld, en dát gaat tegen Instagrams richtlijnen. Daarom verwijdert Instagram in één keer een hele hashtag: dat werkt sneller dan wanneer ze elke naaktfoto zelf zouden moeten opzoeken en verwijderen. Klinkt logisch, maar ook de uitleg wordt niet gewaardeerd. #Vagina, #dildo en #clitoris zijn ten slotte nog steeds fair game, dus... hè?

Hoe het ook zij: dit zoekresultaat laat in ieder geval zien dat naakt ehh... inderdaad een dingetje was onder de hashtag #curvy. Vragen we ons wel af wanneer hofleverancier van naakte snapshots Kim Kardashian haar instagramverbod krijgt.

Ondertussen... een nieuwe dag, een nieuwe naaktfoto van Kim

'Binnenkort zijn er geen regiorestricties meer bij Netflix' >