Slecht nieuws voor alle grote zussen

En nog 5 redenen waarom een grote zus-zijn sucks...

Meest gelezen

De wetenschap brengt ons weer slecht nieuws. Na de leugen over afvallen met chocolade, wordt nu hét pluspunt van het grote zus-bestaan genadeloos onderuit gehaald. Want tot nu toe had de grote zus de wetenschap on her side. Ondanks alle tegenslagen die bij het leven van een oudere zus komen kijken, had zij altijd één grote troef in handen. Onderzoekers beweerden dat eerstgeborenen een hoger(!) IQ zouden hebben.

Advertisement - Continue Reading Below

Dooie mus, zo blijkt. Er ís een verschil, maar zo minimaal, dat het niet meer als lekker-puh gebruikt kan worden. En je had het al zo zwaar met deze 5 dingen:

1. Avondklokstress

Jij was het proefkonijn voor vader en moeder. En moest je als Assepoester haasten om de avondklok (als het feestje nét leuk begon te worden) te halen. Tegen de tijd dat je ouders erachter waren dat je heus niet zomaar gekidnapt werd, was je jongere zus groot genoeg om de beest uit te hangen. En zij mocht natuurlijk wel tot in de late uurtjes doorgaan.

Meest gelezen

2. Haar enorme kledingkast

Wanneer jouw kleding te klein werd, groeide je kleine zus juist in jouw coole kleding. Van de ene op de andere dag lag jouw nog vrijwel nieuwe jurkje in de kast van je jonge zus, want volgens moeders was ´hij jou alweer te krap´. Zo verdubbelde haar kledingkast op jouw shopkosten. Niet eerlijk.

3. Al die missers

Terwijl grote zussen zelf onder publieke vernedering hun do´s en don´ts moesten uitzoeken, wordt de jongere zus deze ellende bespaard. Zij worden gewaarschuwd. Want een gladgekamde strakke paardenstaart met twee strengen haar hangend voor het gezicht, werd jaren geleden door jou al uitgeprobeerd. En deze misser achtervolgt je nog steeds.

4. Altijd de saaiste

Van de oudere zus wordt een voorbeeldfunctie verwacht. Ongehoorzame acties zouden direct een slechte invloed hebben op je zusje. Met deze verantwoordelijkheid in het achterhoofd zou je minder snel in ondeugende avonturen belanden. Waarna jij vaak als ´the boring one´ werd gezien.

5. Die zware tienerjaren

Alsof gratis kleding en schoenen niet genoeg is, krijgen de kleine zusjes ook al jouw levenservaring er gratis en voor niets bij. Terwijl je als oudere zus aan je lot werd overgelaten tijdens de zware tienerjaren, kan die jongere blaag altijd een ´dat is mij ook overkomen, het komt wel goed´ verwachten. Al die wijsheden die zijn opgedaan tijdens ruzies, daten, break-ups en vernederingen... Met liefde zijn ze door jou doorgegeven en verlichten (nu nog steeds!) de lifetroubles van je gelukhebbende kleine zus.

10 gekke dingen waar alle zussen vroeger ruzie over hadden >

5 type whatsappers die iedereen in z'n telefoon heeft - welke ben JIJ? >