7 redenen waarom Heartbreak High op Netflix moet komen

En waarom het mijn aller-, allerdierbaarste tv-serie is.

Meest gelezen

Op dit moment fluctueren de prijzen voor een DVD met één seizoen Heartbreak High (inclusief verzendkosten) tussen de € 40 en € 45 daar baal ik van. Er zijn namelijk zeven seizoenen en als ik één seizoen Heartbreak High koop, hoef ik maar een minuut te kijken om zeker te weten dat ik ALLE seizoenen weer nodig heb, waardoor ik onvermijdelijk honderden euro's kwijt zal raken en minstens vier weekenden als kluizenaar door zal moeten brengen om mezelf van seizoen 1 richting seizoen 7 te worstelen.

Advertisement - Continue Reading Below

Heartbreak High is namelijk, voor degenen die het niet kennen, de ALLERbeste Australische high school-serie OOIT en ik geef jullie, maar vooral ook Netflix, 6 redenen waarom het terug MOET komen.

1. Drazic & Anita

Om maar meteen met de grootste trekpleister van de serie te beginnen: Drazic. En Anita. Drazic leefde in een soort houten keet waarvan je nooit echt hebt geweten hoe-ie dat eigenlijk kon betalen, rockte zo'n beetje elke foute ninetiestrend (leren kettinkje, tanktop, geblondeerde haren, wenkbrauwpiercing) maar wist desondanks verschrikkelijk sexy te zijn en hij was de grootste schooier van school. Anita was buitenaards knap en de braafste streber van de school. Dit was een voedingsbodem voor een van de interessantste én herkenbaarste (destructieve liefde, oef) romances in een tienerserie en het is niet voor niks dat er op YouTube een wildgroei is aan slecht gemonteerde Drazic & Anita-fanfilmpjes onder tenenkrommende muziek.

Meest gelezen

Oh, en in het echt waren ze trouwens ook een koppel. Bliss, kortom.

2. De kleren

Nu we niet meer in de nineties zitten, valt nog meer op wat voor een heerlijke kleren ze aanhadden. Een paar voorbeelden.

Jodie:

Drazic:

Advertisement - Continue Reading Below

Danielle & Con:

Anita:

Advertisement - Continue Reading Below

Vaak denk je: nèh. Maar soms ook bekruipt je een gevoel dat je ALLES wat Jodie of Danielle aanheeft MOET hebben en dat is een feest, want je bent hoe dan ook origineel – immers, je put uit een tv-serie van twintig jaar terug en dat doen er maar weinig.

3. Rack off!

Het Amerikaanse fuck off is in het Aussies een prachtig rack off. Een compilatie:

Afijn. Het werd in elke aflevering minstens tien keer gezegd en dat was genieten. De vertaling ook: die varieerde van 'smeer 'm' tot 'rot op', 'donder op' en 'val dood'. Wat ze nooit deden, overigens – behalve Nick, waarmee we bij het volgende punt zijn aanbeland.

4. Nicks dood

Het kan er aan liggen dat ik een tiener van elf was toen ik Heartbreak High keek, maar eerlijk: is er in de wereld van de series ooit een dramatischer en intenser moment geweest dan de dood van Nick tijdens zijn bokswedstrijd? Vanaf 41.55 minuut. Jodie – zijn aan/uit-vriendinnetje – heeft ein-de-lijk écht de liefde aan hem verklaard, en hij aan haar, en dan gaat-ie dood. Hartverscheurend.

Meest gelezen

5. De leraren waren cool

Ze hadden namelijk zelf ook een leven en liefdes, waar ze dan in de lerarenkamer over praatten, wat aandoenlijk en op zich wel tof tegelijk was.

Bovendien deden ze gave dingen zoals een zoen op het schoolplein onderbreken om dit soort dingen te zeggen.

Maar echt – die leraren waren fantastisch. Zelfs zo fantastisch, dat zelfs lastpak Con een keertje een bos bloemen aan zijn juf wilde geven.

6. Bolton

Elke middelbare school heeft een schoolkleuter die afwisselend bloedirritant en hartverwarmend knullig is. Bolton vertolkte die perfect.

7. Het was de meest realistische serie ooit

Goed, er waren gekke dingen, zoals die enorme schuur cq keet die Drazic in z'n eentje kon betalen. Maar verder was het de meest realistische tienerserie ooit. Geen rijke tieners, perfecte coupes of brave verhaallijnen. Puisten werden niet weggewerkt, maar bleven zitten. Leraren werden verliefd op studenten en vice versa. Er werd gepest – maar populariteit werd niet vastgepind op personages door een star script, maar verschoof van de een naar de ander, zoals het in het echte leven ook ging. Er werd gevochten, er was goede en slechte seks, er waren meer problemen dan alleen op wie verliefd te worden, soms eindigde een aflevering ook gewoon weleens blij zonder een dramatische cliffhanger omdat de serie dat niet nodig had, en er gingen weleens mensen dood.

Heartbreak High was, kortom, de allerbeste serie die je als tiener kon overkomen.

Netflix, koop de boel.