Zijn jullie made to last of gaat het bergafwaarts? In de toekomst kijken kun je nooit, maar deze zeven tekenen, opgesteld door Goodhousekeeping, geven in ieder geval aan dat je relatie een gezonde is.

1. Jullie zijn elkaars beste vrienden

Een fysieke aantrekkingskracht is natuurlijk essentieel in een relatie, maar da's ook weer niet helemáál alles. Zijn jullie elkaars beste vrienden, kunnen jullie dagenlang bij elkaar zijn zonder ergernissen en willen jullie elkaar het 't eerst vertellen als er iets gebeurt? Perfect - da's de basis voor een goede relatie.

2. De verschillen zijn geen dealbreakers

Niemand zou jullie aanwijzen als twee personen die enorm op elkaar lijken, want jullie denken af en toe anders, hebben soms andere interesses of gedragen jullie anders in verschillende situaties. Als deze dingen geen dealbreakers zijn, maar jullie relatie juist verdiept, dan zit 't wel goed.

3. Jullie zijn compleet julliezelf

De tijd van spelletjes spelen en teasen is allang voorbij, en hoewel dat een spannende was, is het maar goed ook. Je hoeft elkaar niet meer te winnen: je hebt elkaar al, en jullie voelen je beiden zelfverzekerd genoeg om helemaal jezelf te zijn in de relatie, want blijkbaar vinden jullie elkaars échte zelf dus nog steeds heel leuk.

4. Jullie voelen niet de behoefte jullie relatie te bewijzenJe zou allerlei kussende vakantiefoto's of bedselfies op Instagram kunnen plaatsen, maar eerlijk - dat hoeft niet zo. Je weet allang hoe leuk jullie het hebben, dus je ziet het punt er niet zo van in om anderen te overtuigen van iets dat je zelf allang weet.

5. Jullie hebben vruchtbare ruzies

Geen van jullie beiden ruziën om het ruziën, want drama hebben jullie niet nodig. Zijn jullie het toch ergens niet over eens, dan is jullie doel niet om te 'winnen': tijdens het ruziën proberen jullie elkaar te begrijpen, zodat jullie in het midden kunnen komen.

6. Jullie leven jullie eigen levens

Jullie delen een leuke groep vrienden, maar hebben ook jullie eigen levens en vrienden, en nemen ook de ruimte om die te zien.

7. Jullie maken elkaar beter

Geen van jullie beiden probeert de ander te veranderen, maar onbewust is dat toch gebeurd. Allebei willen jullie het beste voor elkaar, waardoor jullie elkaars goede eigenschappen overnemen. Win/win, kortom.

Deze som vertelt of je relatie standhoudt >

16 geheimen van koppels die al heel lang bij elkaar zijn >