> Het design: kleine updates, groot verschil.
Geen gladde, lichtgevende edges (Samsung) of grote veranderingen in formaat hier. Wat wel? Een verbeterd frame (nav van bendgate vorig jaar bij de lancering van de 6, waarbij de eerste iPhone 6-modellen gemakkelijk verbogen zodra er flink wat druk op kwam te staan). Vooral rondom de home-knop biedt het nieuwe frame meer stevigheid. Verder: 0.17 millimeter groei in de hoogte en 0.25 millimeter in dikte (haast onzichtbaar dus) en een ietsiepietsie lichter in gewicht. En dus: een nieuwe kleur om, naast zilver, grijs en goud, voor te kiezen: roze, Prada a/w 2015-roze.

> De specs: meer geheugen!
Aangezien we hier te maken hebben met de toevoeging van de ‘S’ en niet met een volledig nieuw model, wordt voornamelijk een update verwacht van het fijne toestel dat de iPhone 6 al is. We noemen een A9 processor, in navolging van de A8 chipset vorig jaar, die voor meer power en snelheid gaat zorgen. En – hoera – meer geheugen dan je ooit nodig zult hebben. Van 16GB naar 32GB-minimums.

> Beeld: 2K? No way
Het beeldformaat en de kwaliteit van het beeld blijft waarschijnlijk ongewijzigd, maar gefluisterd wordt dat de technologie achter het panel een meer Apple Watch-geïnspireerde update zal krijgen, met oa de beroemde Force Touch-tool, waarbij je iets harder dan gebruikelijk op je scherm drukt om andere opdrachten te geven (shortcuts) dan bij het gewone tappen.

> Fotografie: méér megapixels
Dit biedt naar verwachting de grootste vooruitgang – en dat terwijl de iPhone al behoorlijk indrukwekkende camera-standards heeft. Apple negeerde een tijdlang de megapixel-race, bewerend dat een hoger aantal megapixels niet per definitie betere foto’s oplevert. Maar nu, nadat ze de software-kant van het verhaal ook hebben geupgrade, gaan toch ook die megapixels omhoog. Het gerucht gaat dat we van een 8 naar een 12-megapixel camera gaan. Aangevuld met een nieuwe five-element lensstructuur om de helderheid van je foto’s te verbeteren. En ook de selfie-FaceTime camera krijgt vermoedelijk een upgrade.

Bevestigd werd afgelopen juni al dat Apple’s aanstaande iOS 9 (met oa verbeterde Maps app, slimmer caller ID systeem, een nieuwe Siri-versie, batterijbesparende verbeteringen en mogelijk een gloednieuwe nieuws app) de power achter de nieuwe telefoon zal zijn. Maar veel van Apple’s oudere devices zullen iOS9 ook krijgen aangeboden.

> De prijs: begin maar met sparen
Dit wordt geen koopje, zo luidt de verwachting. Een precies bedrag noemt Popular Mechanics nog niet.

> iPhone 6S Plus?
Jawel! Als we de experts mogen geloven dan komt-ie er meteen. En die is dus groter (5.5 inch) dan de 'gewone' 6S. Verder zijn de twee toestellen identiek aan elkaar. Maar! Een hardnekkig gerucht is dat er zelfs een iPhone 6C op stapel staat om te worden gereleased: een goedkopere, kleurrijkere variant van de 6S. En dat zou een unicum zijn in Apple-land: want nog niet eerder werden er drie nieuwe modellen tegelijkertijd de markt op geslingerd. Maar dit gerucht moet dus zeker nog met een grote korrel zout worden genomen.

Is dit HET bewijs dat de nieuwe iPhone 6s ROZE is?! >

De middelvinger-emoji is hier >

Bron: ELLE.com