1.  Als je 'LOL' gebruikt...

Ben je dus waarschijnlijk opgegroeid in de jaren tachtig. Of nouja, dat denkt Facebook in ieder geval: zij analyseerden commentaren op posts en kwamen tot de ontdekking dat minder dan 5% nog 'LOL' gebruiken. Degenen die dat wel doen, zijn bijna allemaal dertigers.

2. Als je 'haha' gebruikt...

Ben je een nineties child. Tuurlijk: je bestond al toen 'LOL' een dingetje werd, maar je typte liever gewoon je lach. Af en toe gebruik je vast ook een 'hehe', bij wijze van sneaky lach, en hoe vaker je 'haha' herhaalt, hoe grappiger iets is. 'Hahahahahaha' is dus bedoeld voor als je écht aan het lachen bent.

3. Als je ':)' gebruikt...

Ben je weer heel waarschijnlijk een dertiger. Je groeide op in een tijd dat er nog geen Emoji's bestonden, dus had je het te doen met je toetsenbord.

4. Je gebruikt (ironisch) Hyves-plaatjes

De plaatjes die jij naar je beste vriend(in) stuurt? Een glitterende poes in een bloempot met de boodschap 'Ik kom even langs op je pagina om je een fijne dag te wensen', een zonnebloem in sepia-effect met de tekst 'Vriendschappen zijn als planten, als je ze geen water geeft gaan ze dood' en een fladderende elf met de passief agressieve tekst 'Niemand weet mijn echte verhaal, dus praat niet over me'. Geen twijfel dat je een twintiger bent: je hebt Hyves nog meegemaakt, maar werd pas echt volwassen op Facebook, en deze aflevering heb je minstens vier keer gezien:

youtubeView full post on Youtube

5. Je zegt 'heyyyy' of 'niiiiice'

Heel waarschijnlijk ben je een tiener of een twintiger. Deze studie onderzocht hoe mensen online praten, en degenen die meer letters aan een woord toevoegden, waren - niet heel verrassend - jonger dan de mensen die dat niet deden. Ben je in je late jaren twintig of ben je al een dertiger, dan schrijf je eerder 'hey' of 'nice'. 

Weet je dat ook weer.

5 type whatsappers die iedereen in zijn telefoon heeft >