1.    Verwijder pluisjes van je trui
Met de ruwe zijde van een spons haal je heel gemakkelijk die vervelende pluisjes van je wollen trui. Even zachtjes wrijven en voilà.

2.    Geef je planten water
Als je een spons onderin de pot stopt, zal het overtollige drinkwater voor je plant worden opgezogen. Dit voorkomt het rotten van de wortels en als je even vergeten bent om je plant water te geven, heeft hij altijd een reservevoorraadje.

3.    Haal huisdierenhaar uit je tapijt
Een vochtige spons is alles wat je nodig hebt om de haren van je pluizenbol uit je tapijt te krijgen.

4.    Maak een druppeloze ice-pack
Doe een vochtige spons in een sluitbaar plastic zakje en leg hem in de vriezer voor een homemade ice-pack. Hij zal bij gebruik niet gaan druppelen, want de spons neemt al het vocht bij smelten weer op.

5.    Beschermen van breekbare dingen
Als je iets breekbaars wil bewaren is het slim om sponzen te plaatsen op fragiele plekken of scherpe hoeken die makkelijk kunnen beschadigen.

6.    Opnemen van regenwater
Doe een spons onderin een paraplubak zodat de onderkant niet vochtig en schimmelend wordt. Het is makkelijker om die spons te vervangen als dat nodig is dan dat je de hele onderkant moet schoon boenen.

7.    Maak een nagellakremoverpotje
Nooit meer met watjes in de weer, maar gewoon één potje om de lak van je nagels te halen. Even remover over een spons leeggooien, die in een mason jar stoppen en dan is dip en twist alles wat je hoeft te doen voor schone nagels.

8.    Beschermen tegen krassen
Voordat je een vaas op je vintage tafeltje zet, kun je er wat stukjes spons onder lijmen zodat er geen krasjes op je tafeltje komen.

9.    Tocht weghouden
Als je raam niet goed sluit en je last hebt van tocht, zijn sponzen heel geschikt om de gaten te dichten.

10.    Entertain je kinderen
Als je sponzen hard laat worden, zijn ze heel goed te gebruiken als speelgoed. Maak er waterbommetjes van of knip ze tot blokken om mee te spelen. Fijn tegen de hoofdpijn, want ze maken weinig geluid als er weer eens een toren omvalt.

11.    Pedicure
Geef jezelf een at home-pedicure door een spons in stukjes te knippen voor tussen je tenen zodat je nagellak niet overal gaat zitten tijdens het drogen.

Knutselen voor volwassenen met Mr. Printables >


Bron: Goodhousekeeping