Dé 'body language & human behavior-expert' Patti Wood liet je al meer ontdekken over jezelf door je beha-methodes en je pizza-gewoontes even te verklaren. Maar nu wordt je inzicht nog groter, want ook de manier waarop je je kleding vouwt geeft een beeld van je karakter. Diepere betekenissen overal.

Sleeve, Collar, Shoulder, Red, Pattern, Carmine, Neck, Maroon, Coquelicot, Fashion design,

Je vouwt in een perfecte rechthoek
Rustig maar gestaag wint voor jou. Er is geen haast om je schone kleren opgevouwen te krijgen en door te gaan naar het volgende klusje. Als dit je bekend voorkomt, is de kans groot dat je liever geduldig en methodisch vouwt. Waardoor er weinig ruimte is voor een verandering in je routine en je deze methode dus al jaren gebruikt – net als moeders. Je houdt niet van onafgewerkte dingen en zeker niet van veranderingen. Dus als zondag wasdag in jouw jeugd was, heb jij dat van je ouders overgenomen. En aangezien je graag anderen in nood helpt, was en vouw je gelijk voor iedereen in huis. 

Product, Sleeve, Shoulder, Red, Orange, Pattern, Carmine, Maroon, Fashion, Neck,

Je vouwt de mouwen eerst naar onder en dan het shirt horizontaal
Als je de methode van de winkels kopieert (of misschien heb je er ooit gewerkt en is het erin gesleten), ben jij vast een pietje precies. Als het goed genoeg is voor de pro’s, is het goed genoeg voor jou. Het garandeert nette, kreukvrije kleding en het ziet er ook nog mooi uit. Alles minder dan perfectie gaat er bij jou niet in. Dus als je geen tijd hebt om je kleren te vouwen zoals het moet, doe je het gewoon maar liever niet.

Sleeve, Shoulder, Collar, Red, Pattern, Carmine, Orange, Fashion, Neck, Maroon,

Je vouwt je T-shirt verticaal door de helft en dan horizontaal
Beschouw dit als de meest lukrake methode. Je bent niet erg georganiseerd en je was stapelt zich vaak op tot de limit voordat je het in de machine gooit. Als je een huisgenoot hebt, of een echtgenoot, probeer je diegene altijd te overtuigen om een vouwfeestje te houden – hoef je het niet helemaal alleen te doen. En het helpt je om niet afgeleid te worden, want tijdens het vouwen andere bezigheden bedenken, gebeurt je iets te vaak.

Sleeve, Shoulder, Red, Carmine, Orange, Pattern, Maroon, Neck, Peach, Coquelicot,

Je rolt je shirt
Snel en efficiënt zijn jouw motto’s. Niet alleen past deze methode bij jouw way of life, het voorkomt ook nog eens kreukels. Geen tijd om te verliezen en zeker niet aan de was. Dus hoe die gedaan wordt, maakt je niet zo veel uit – als het maar rap is. Van zo nu en dan een kledingverhuizing naar de stomerij lig jij niet wakker of één dagbesteding aan het klusje is het ook wel waard. Hoef je er daarna niet meer aan te denken.


Hoe je je beha aandoet zegt dus héél veel over je persoonlijkheid >



Bron: Goodhousekeeping
Beeld: Sarah Baugh