Fans van The O.C. hadden gisteren een kleine meltdown op Twitter. Binnen een paar uur tijd werd duidelijk dat niet alleen Adam Brody (The O.C.'s Seth Cohen) een dochtertje heeft gekregen, maar dat ook zijn tegenspeler Ben McKenzie (Ryan Atwood) vader wordt. TWEE The O.C. baby's in één keer! Het nieuws kreeg zelfs een eigen hashtag: #OCbabies.

Wat mij vooral opviel was het enorme verschil tussen de twee aankondigingen. Baby Brody, of zoals we ondertussen weten dochtertje Arlo, werd 4 augustus geboren. Baby McKenzie moet nog een klein half jaar bakken in de buik. Waarom horen we het nieuws van Adam en zijn vrouw Leighton Meester pas anderhalve maand later en dat van Ben en zijn vriendin Morena Baccarin nu al?!

Normaal gesproken zou dit een duidelijk geval van mediageil en mediaschuw zijn. En we weten dat Adam en Leighton alles behalve mediageil zijn.

In de databank van fotobureau Getty Images zitten 39 foto's van de twee samen, allemaal gemaakt op twee (!) verschillende evenementen. Een setje is genomen tijdens een filmavond in 2012 en een  tijdens de Tony Awards in 2014. De twee trouwden vorig jaar, zonder dat iemand er erg in had. Leightons zwangerschap werd pas bekend toen ze haar buik niet meer kon verbergen. En de geboorte van dochtertje Arlo hielden Adam en Leighton ruim anderhalve maand geheim - waarschijnlijk nog langer als TMZ niet achter het geboortebewijs was aangegaan.

Clothing, Coat, Collar, Trousers, Dress shirt, Shirt, Textile, Dress, Outerwear, Formal wear,

Ben McKenzie & Morena Baccarin - Emmy Awards 2015 After Party

NOG GETROUWD
Zijn Ben en Morena dan mediageil? Op het eerste gezicht leek het deze week van wel. Morena, die je wellicht nog kent uit de serie Homeland, was namelijk tot voor kort nog getrouwd met de vader van haar zoontje van nog geen 2 jaar. Pas afgelopen juli werd bekend dat ze van haar man gaat scheiden en zondag verscheen ze opeens op de rode loper bij de Emmy Awards met Gotham-tegenspeler Ben aan haar arm. Nog geen week later blijkt ze zwanger van Bens kind.

Klinkt alsof Ben en zijn gloednieuwe vriendin staan te springen om media-aandacht. Het tegenovergestelde van Adam en Leighton dus. Alleen blijkt er toch een iets ander verhaal achter Ben en Morena's zwangerschapsaankondiging te zitten.

AFFAIRE OP DE SET
Morena's zwangerschap lekte donderdag namelijk alleen maar omdat ze die dag haar scheidingspapieren bij de rechtbank had ingediend waarin ze haar zwangerschap onthult. Het lijkt er dus op dat Ben en Morena's verschijning van afgelopen weekend bij de Emmy Awards een manier was om het verrassende nieuws - want laten we wel wezen, dit ruikt natuurlijk naar een affaire op de set - langzaamaan bekend te maken.

Clothing, Coat, Helmet, Standing, Outerwear, Winter, Suit, Personal protective equipment, Jacket, Blazer,

Ben McKenzie & Morena Baccarin op de set van Gotham

Conclusie: Ben McKenzie is dus NIET mediageil. Nóg niet in ieder geval.

Want de reacties op zijn aankomende vaderschap op de gossipsites zijn over het algemeen niet heel positief. De gemiddelde Amerikaanse huisvrouw heeft het immers niet op mensen die vreemdgaan, zeker niet als er jonge kinderen in het spel zijn. Maar ze smelten vrijwel direct zodra ze een lief, schattig baby'tje zien. Dus wie weet gebruiken Ben en Morena hun kindje straks om de publieke opinie weer wat voor zich te winnen. Ze zouden niet de eersten in Hollywood zijn.