Schaatsfanaten opgelet. De dooi kreeg even kans, maar inmiddels stevenen we af op meedogenloos winterweer met ’s nachts temperaturen tussen de -10 en -20 graden. Eind deze week lijkt de dooi weer in te treden, dus grijp je kans en stap - net als Juliana hier - op die schaats.

IJspret. Voor een ouderwets goede schaatservaring ga je naar de Diemer IJsclub vlakbij het PEN-bos. Met natuurijs en de nodige koek en zopie. ELLE spotte ook schaatsers op de aangelegde watergeul in het Amsterdamse Westerpark. Kijk, da’s nou hip schaatsen, want daarna drink je een allerleukst drankje in het naastgelegen Westergasterras.

En buiten de hoofdstad? Als het nog even doorvriest kan het vast op de vele korte grachten, geulen, smalle kanalen en meertjes die Nederland rijk is. Een prachtig schaatsgebied vormen bijvoorbeeld de veenweidegebieden in de Zaanstreek, met het Wormer- en Jisperveld, en de polder Oostzaan en Westzaan als hoogtepunten.

Stuur in die tips! Toevallig ook een hele leuke, goeie of bijzondere schaatsplek in Nederland ontdekt? Laat het ons weten, dan zetten wij je tip op de site. Stuur een mail naar info@elle.nl en vermeld jouw ultieme schaatsplaats, liefst met foto’s en – als het een ijsclub betreft – een webadres.

Meer info?www.westergasterras.nl, www.diemerijsclub.nl, www.ontdekdezaanstreek.nu