Wij vrouwen kunnen natuurlijk multitasken als de beste, maar jawel, ook wij kunnen de kunst nog flink verbeteren. Een overvolle mailbox, deadlines die zich opstapelen, talloze afspraken, sporten, tijd met je vriend en vriendinnen doorbrengen... het is nogal wat. Daarom: 8 tips waardoor je meer tijd over houdt om leuke dingen te doen.

1. Maak ALTIJD een to-do lijst

Dat gaat je enorm veel tijd schelen, geloof ons. Wanneer je opschrijft wat je moet doen hoef je jezelf niet meer aan die taak te herinneren, wat je rust geeft in je hoofd om je op andere taken te storten. Bovendien heb je zo een goed overzicht wat de to do's van de dag en plan je alles vanzelf beter in.

2. Deel je ochtenden slim in

Poets terwijl je onder de douche staat je tanden, leg je kleding de avond daarvoor al klaar en zet de koffie/thee/smoothieblender al aan terwijl je je opmaakt of aankleedt. Bang om iets te vergeten 's ochtends? Leg het dan op een plek waar je sowieso automatisch heen gaat, zoals bij de deur of bij je sleutels.

3. Maak tijd vrij voor de wat lastigere en grotere taken

Laat aan je collega's weten dat je even twee uur niet bereikbaar bent, omdat je aan een wat grotere taken werkt. Als je die rust hebt krijg je ze een stuk sneller gedaan.

4. Maak grote taken simpeler...

... door ze in meerdere taken op te delen. Bijvoorbeeld wanneer je een feestje wilt plannen. Ga eerst achter de datum aan wanneer de meesten kunnen, zorg dan voor uitnodigingen, calculeer wie er komen en maak dan een lijstje van wat je allemaal moet inslaan. Zo wordt het een minder grote berg waar je tegenop moet werken.

5. Zie er goed uit, zónder er teveel moeite voor te hoeven doen

Het beste aan de beautyproducten van nu? Het zijn multitaskers. Een lippenstift die ook voedt, een scheergel die dient als bodylotion en huidverzorging die alle boxen aantikt. Inslaan die hap dus! Zoals de nieuwe SMART-lijn van Clinique, die maar liefst vier dingen tegelijk doen: de dag-, nacht- en oogcrème én het serum verminderen rimpels, egaliseren de teint, geven je huid een lift én hydrateren (precies wat je nodig hebt voor de koudere dagen). Bovendien trekken de nieuwe mooimakers snel in en zijn ze zelfs op de gevoeligste huiden getest. Daarnaast repareert de dagcrème de huid én zorgt-ie door een speciale bescherming dat nieuwe schade door milieuvervuiling en UV-straling wordt tegengegaan. De nachtcrème doet het zware herstelwerk terwijl je slaapt en multitaskt dan gewoon even door door te zorgen dat rimpels verminderen, vochtgebrek wordt aangevuld, een onregelmatige teint wordt aangepakt en verslapping van de huid wordt tegengegaan.

Product, Text, White, Liquid, Beauty, Font, Grey, Metal, Beige, Cylinder,

6. Maak het beste van de tijd dat je moet wachten

Reis je veel met het ov? Wacht je in de wachtkamer bij de tandarts? Of is een afspraak te laat? Zorg er dan voor dat je altijd iets productiefs te doen hebt, zoals leeswerk voor je baan of gebruik die tijd om mailtjes weg te werken.

7. Zorg dat je iets te doen hebt in een vergadering/presentatie

Weet je dat niet de hele vergadering of presentatie jouw volledige aandacht nodig heeft? Heb dan een back-up plan. Begin alvast aan andere taken of beantwoordt mails. Ook handig: vraag of een collega je inlicht wanneer je nodig bent, en kom alleen voor dat gedeelte van de presentatie of vergadering.

8. Probeer de juiste dingen tegelijk te doen

Een telefoontje aannemen en een mailtje beantwoorden? Misschien niet het beste idee. Bedenk goed bij welke taken je kunt multitasken (meestal zijn dit de makkelijkere, routinetaken) en bij welke je beter even je volledige concentratie kunt gebruiken.

Wil je weten hoe SMART jij je dag indeelt? Klik hier en doe de test >

https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N2571.1991900HEARSTMAGAZINESNETH/B9080534.122929180;dc_trk_aid=295935768;dc_trk_cid=65592550;ord=[timestamp]?