Norman Rowe, een plastisch chirurg uit New York, is net een moderne sprookjesfee voor vrouwen die grotere borsten willen. Met een twintig minuutjes durende behandeling geeft hij je borsten een lift. Maar tik, tak Assepoester: het resultaat blijft niet langer zichtbaar dan één dag.

De techniek

De techniek die Rowe gebruikt is opmerkelijk simpel: hij verdooft het gebied rond de tepels en injecteert vervolgens een halve liter zoutoplossing in de borsten. Vanuit verschillende hoeken tot de borsten de gewenste volheid hebben. De zoutoplossing wordt geabsorbeerd door het bloed en het resultaat blijft vierentwintig uur zichtbaar. Volgens Rowe volledig veilig, je zou het spul ook bij uitdroging toegediend krijgen.

Even proberen

Snel resultaat was precies waar model Shavon Jovi (28) op hoopte toen ze de techniek een paar maanden geleden probeerde. Het effect: van een A-cup ging ze naar een volle C-cup. 'Ik wil al heel lang een borstvergroting, ik was in shock toen ik mijn borsten zag, maar vond ze meteen fantastisch', vertelt het model. Net als veel patiënten wilden Jovi de procedure proberen om te zien hoe haar borsten werden na een borstvergroting. Maar volgens Rowe gaan ook veel patiënten voor een tijdelijke vergroting voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft, belangrijke verjaardag of strandfeest. Zo'n 75 procent van de patiënten die kiest voor de behandeling van 2500 (!) dollar komt terug voor een permanente borstvergroting. 

De andere kant

De tijdelijke borstvergroting is niet helemaal een sprookje, want het brengt zeker beperkingen en risico's met zich mee (en bekijk die prijs nog even). De injecties kunnen voor blauwe plekken zorgen en infecties geven. Doktoren waarschuwen ook dat de huid uitgerekt kan raken als je de behandeling te vaak ondergaat. 

Kylie Jenner verklapt hét geheim achter haar, eh, 'grotere' borsten >

6 mythes over je borsten die je NIET meer moet geloven >

Bron: Harpers Bazaar