Een van de ingewikkeldste dingen rondom de like-button: like je wel of like je niet als, stel, iemands kat is overleden? Je wil wel laten zien dat je meeleeft, maar je vindt het natuurlijk niet per se leuk.

Doubt no further, want de oplossing lijkt eraan te komen. In september liet Mark Zuckerberg al weten aan een alternatief voor de like-button te werken, en die lijkt nu gekomen. Nee, het blijkt geen dislike-knop, maar een variatie aan de meest voorkomende emoties: een love-button, een haha-button, een yay-button, een wow-button, een verdrietige button en een boze button.

Emoticon, Yellow, Smiley, Facial expression, Colorfulness, Orange, Circle, Icon, Symbol, Graphics,

Facebook's Chris Cox:

'We studied which comments and reactions are most commonly and universally expressed across Facebook, then worked to design an experience around them that was elegant and fun.'

In je feed ziet dat er uiteindelijk zo uit:

Organism, Product, Electronic device, Brown, Vertebrate, Skin, White, Technology, Gadget, Portable communications device,

Op dit moment loopt er alleen nog een test in Ierland en Spanje, maar grote kans dat het straks ook in Nederland wordt geïnstalleerd. We houden je op de hoogte.