‘Ik was net klaar met de middelbare school; zeventien jaar en echt nog een jochie. Meteen na de diploma-uitreiking ging ik met twee vrienden en een meisje waar ik ontzettend verliefd op was naar Frankrijk.

Daar zaten we in een huisje. De vlinders gierden door mijn buik en we hadden stiekem wiet en wijn meegenomen, heel spannend allemaal.

Als laatbloeier vond ik dat stiekeme ontzettend interessant en dat maakte deze tijd extra speciaal. Op een avond speelden we met zijn vieren verstoppertje in het korenveld voor het huis. Dat meisje en ik doken hand in hand het veld in. We zoenden, en van zoenen kwam meer.

Die nacht ben ik tussen het koren ontmaagd. Toen iedereen later sliep ben ik naar buiten gegaan. Zittend in een stoel keek ik – heel cliché – naar de sterrenhemel. Op dat moment realiseerde ik me hoe mooi ik het leven al vond. Ik heb veel momenten meegemaakt, helemaal in mijn volwassen leven, maar deze nacht maakte ik voor het eerst contact met de echte wereld.’

In het kader van ons feestelijke decembernummer vroegen wij creatieven en bekenden over hun meest memorabele nacht. Benieuwd naar andere verhalen? Check deze:

'Alle kerstdagen zullen in het teken staan van het gemis van mijn vader' >

'Die nacht zijn we als rocksterren uitgegaan' >