Tinder, brunch en Instagram. Dat zijn de drie belangrijkste, of wellicht enige ingrediënten van The Bedford Stop. Een online reality show over vier vriendinnen in de wijk Williamsburg in Brooklyn vernoemd naar de metrohalte waar de L-metro vanuit Manhattan stopt.

De show stond al een jaar of wat op YouTube waar het weinig kijkers trok maar ook weinig kwaad deed. Tot afgelopen week het lokale, New Yorkse blog Free Williamsburg lucht kreeg van The Bedford Stop en de show compleet met de grond gelijk maakte met het artikel All of your Williamsburg nightmares have been realized in a reality series called “The Bedford Stop”.

Binnen een paar uur was de show 'het ergste dat ooit op internet was verschenen' en waren de vier jonge hoofdpersonen 'de reden dat het ooit zo coole Williamsburg ondertussen kan worden doodverklaard'.

Of ik overdrijf? Nope:

xView full post on X

Of de 'haters' overdrijven? Ook niet. The Bedford Stop is daadwerkelijk tenenkrommend en inhoudsloos tegelijk.

In de pilot aflevering, de enige aflevering van meer dan drie minuten die momenteel online staat, zien we de vier vriendinnen, Alex, Olena, Melissa en Sarah, brunchen, Tinderen, hun Instagram-likes checken en winkelen. Allemaal binnen een straal van een kleine kilometer rondom hun (te) dure appartementen.

Wanneer ze in een tweedehandskledingzaak staan, besluiten ze kleren die ooit door een ander zijn gedragen vies te vinden. Als hun Instagram-post tijdens het bowlen in 14 minuten slechts 6 likes krijgen, zijn ze overstuur. En wanneer het Olena, de ergste van het stel, maar niet lukt om een geschikte echtgenoot te vinden via Tinder, gaat ze naar een professionele fotograaf om een speciale 'Tinder headshot' te maken. Geen grap.

Nu weten we dankzij The Hills dat alle reality shows hartstikke nep zijn en met acteurs en scripts werken. Helaas lijkt het er sterk op dat The Bedford Stop helemaal echt is.

Tot een paar maanden terug woonde ik op tien minuten loopafstand van de Bedford Avenue metrohalte, ofwel 'The Bedford Stop'. Een gedeelte van Williamsburg met een aantal goede winkels en restaurants, en toch was ik altijd blij om er weer weg te mogen.

Het soort meisje dat in de reality show wordt geportretteerd is het soort meisje dat rondom die metrohalte woont of, als ze de belachelijke huurprijzen niet kan betalen, in de buurt komt brunchen en shoppen. Zoals Free Williamsburg het treffend omschrijft, de huidige inwoner van Williamsburg is het rijke, net afgestudeerde type dat in New York 'dromen probeert te verwezenlijken' maar vooral op Tinderdates gaat. (Mocht je bij Williamsburg nog denken aan de klassieke hipster met snor en ironische t-shirt; die zijn werkelijk al lang uitgestorven in New York.)

The Bedford Stop is daarmee onbedoeld de perfecte parodie op de wijk die in een kleine 15 jaar tijd van rauw en gevaarlijk (denk: drugsdealers in het park) naar hip en happening is gegaan. In de jaren '90 hadden meisjes als Olena en Alex het nog geen twee minuten volgehouden rondom de Bedford Stop. Nu is het hun domein.

Niet gek dus dat er nu al wordt geroepen om een MTV-variant van de serie. Want soms is er niets fijner dan een goeie hate watch.

Kijken op eigen risico!

The Bedford Stop - Pilot - Tinder Me Softly from The Bedford Stop on Vimeo.