Geef maar toe: je moeder of vader wist thuis altijd preciés hoe een vaatwasser optimaal in te ruimen, en nu je er zelf een hebt merk je dat je eigenlijk gewoon maar wat doet.

6 fouten die je in ieder geval niet meer hoeft te maken.

1. De vaatwasser te vol stoppen

Ligt voor de hand: prop het ding niet te vol. Dingen worden niet schoon als het water er niet bij kan, en dan moet je uiteindelijk twéé keer dat ding aanzetten.

2. De dingen er verkeerd in zetten

Zet de meest vieze dingen in het midden, dichtbij de 'watersprayer', en zorg ervoor dat er niks groots voor het bakje zit waar de zeep in zit, zodat die niet wordt geblokkeerd.

3. Het zeepje gewoon de vaatwasser in gooien

Als je het zeepje op de bodem van je vaatwasser gooit, lost-ie ook snel weer op, waardoor er in het begin van de was wel zeep door je vaatwasser wordt gepompt, maar er al snel alleen maar water wordt gesproeid. Leg hem dus altijd in het speciaal daarvoor bedoelde bakje.

4. Glazen op pinnetjes zetten

Stop glazen altijd tussen pinnetjes in het rek, niet eroverheen. Daar kan je glas van gaan breken, én het laat vlekken achter op de plekken waar de pinnetjes op het glas drukken.

5. Zilver en roestvrijstaal in één was doen

Als die twee metalen tijdens de was met elkaar in aanraking komen, kun je roestige puntjes op je bestek krijgen. Zonde.

6. Houten of handbeschilderde materialen in de vaatwasser zetten

Goed, dit is een fout die je maar één keer maakt (want je ziet meteen dat je servies er niet tegen kan), maar hopelijk werkt onze tip ehh... preventief.

http://media.giphy.com/media/YNoxXuanJg28o/giphy.gif