NIEUW BEGIN
Vaak genoeg heb je, wanneer je een nieuwe fase van je leven begint, de deur naar je verleden zachtjes achter je dichtgedaan. Maar in 2015 doe je veel meer dan alleen dat: je slaat ’m dicht, draait hem op slot, gooit de sleutel weg en stapelt er zware dingen tegenaan zodat hij nooit meer open kan. Dit is, het moet gezegd, atypisch gedrag voor Rammen. Normaal gesproken maak je zo graag een nieuwe start, en ben je zo enthousiast over de nieuwe dingen die je te wachten staan, dat je simpelweg nooit de moeite neemt om terug te kijken. Maar om te kunnen zeggen dat je dit voor de laatste keer doet, dat je nooit terug zult gaan naar je oude leven, heeft, om wat voor reden dan ook, een enorme betekenis voor je begin dit jaar. Elk stadium van het proces lijkt op zijn eigen manier plezierig en bevredigend, iets om voldaan op terug te kijken later. Maar wat je het liefst wilt is het einde bereiken, wetende dat je het verleden echt achter je hebt gelaten.
Vreemd genoeg is er niets concreets om verder naar te gaan – of tenminste, niet direct. In september zal een zonsverduistering in jouw teken vermoedelijk het begin van een volgend hoofdstuk markeren. Maar tussen de grote afsluiting van dingen en dat nieuwe begin strekt de hele zomer, waarin je het prima lijkt te vinden om gewoon met de flow mee te gaan. Op persoonlijk vlak is dat heel prettig; je hebt de tijd om oude vriendschappen nieuw leven in te blazen, nieuwe vriendschappen te sluiten en je kunt nadenken over zowel jezelf, als je levensstijl. Als je het gevoel hebt dat je iets wilt veranderen, dan doe je dat. Maar het hoeft niet. Het leven is dat wat jij wilt dat het is - je staat niet onder enige vorm van druk; niet van vrienden, van familie, of van iemand anders. Dat is juist wat het zo heerlijk maakt. En hoewel je hebt geen concrete plannen hebt voor de toekomst ben je er op geen enkele manier bang voor. Misschien omdat Saturnus - de planeet van de beperking, wiens sombere aanwezigheid de toekomst een plek vol problemen en obstakels liet lijken - nu in een ander deel van de hemel staat dan de afgelopen twee jaar. De toekomst voelt lichter en minder onrustig, en daar ben je blij mee.  

LIEFDE
Dit is een gouden jaar voor de liefde. De dans van Venus en Mars – de archetypische  lovers van de hemel – begint in februari wanneer ze elkaar in jouw teken ontmoeten na bijna twee jaar uit elkaar te zijn geweest. Begin september staan ze opnieuw in de liefdessector van jouw horoscoop, en vervolgens een laatste keer in november. In welk stadium je persoonlijke relaties zich momenteel ook bevinden, je kunt verwachten dat ze ontwikkelen: ben je single, dan kun je een nieuwe romance verwachten; heb je een relatie, verwacht dan dat het serieuzer wordt. Mars en Venus zijn het hele jaar door nooit ver weg van elkaar - de aantrekkingskracht en het verlangen blijven dus groot. Als er ooit een tijd was om je hart te volgen, dan is het nu. 

GELD EN CARRIERE
Op carrièregebied is dit een jaar van plannen in plaats van doen. Je hebt de tijd om je opties te overwegen; het is nergens voor nodig om ja te zeggen tegen het eerste wat op je pad komt.  In oktober en november ben je weer druk, dus tegen die tijd heb je waarschijnlijk je nieuwe rol al gevonden. Financieel ziet het jaar er goed uit, met maart en april als beste maanden. De zomer is duur, maar je hebt zo veel plezier dat het je eigenlijk niet kan schelen.