GOING PLACES
Astrologische tijdperken beginnen niet prompt op één januari, tegelijk met het nieuwe jaar. Vaak valt die datum ergens in de loop van het kalenderjaar; het eerste gedeelte van valt dus nog onder het oude tijdperk, en alleen de laatste paar maanden tot het nieuwe. In 2015 is dat duidelijk het geval. Het keerpunt komt in augustus, wanneer Jupiter zijn intrede doet in jouw teken, gevolgd door een zonsverduistering in september. Tussen deze twee gebeurtenissen in zal je leven totaal anders worden. In de maanden hieraan voorafgaand merk je dat je alles probeert af te maken waar je nog geen tijd voor hebt gehad, zodat je het in een nette staat kunt achterlaten, en trots op kunt zijn. Er zijn dierenriemtekens die gewoon alles laten vallen en verdergaan, maar zo zit jij niet in elkaar.

Maar of je nou losse eindjes aan elkaar knoopt, of je koffer aan het pakken bent voor de toekomst, dit is een jaar waarin je veel in de spotlights staat en waarin je heel hard werkt. Mars, de energieke planeet wiens koers door de hemel bepaalt welke delen van ons leven de komende maanden het drukst zullen zijn, spendeert bijna het hele jaar in het werkgeoriënteerde deel van jouw sterrenbeeld. Dat betekent dat dit een tijd is waarin je niet alleen actief bent, maar ook zo gezien wordt. Vrije tijd, of zelfs gewoon tijd thuis, zal schaars zijn.

LIEFDE
 Doordat Saturnus een nieuwe positie inneemt breekt er ook in je privéleven een nieuw tijdperk aan. Hoewel hij gezien wordt als een saaie en emotieloze planeet, is zijn stabiliserende invloed in elke relatie van groot belang. Saturnus vertegenwoordigt immers de verbintenis op de lange termijn, die als het goed is volgt op de aantrekkingskracht van het prille begin. Zijn stand aan de onderkant van jouw grafiek laat zien dat je een nieuwe fundering aan het leggen bent voor de toekomst, wat bevestigt dat je je huidige relatie heel serieus neemt. Voor jou is dit de essentiële basis waarin al je verwachtingen voor de toekomst zijn geworteld, en van waaruit ze zullen groeien. Als dit bewonderenswaardig, maar nou niet per se erg interessant klinkt; don’t worry. De nodige hartstocht is ook ruimschoots aanwezig, vooral in het laatste deel van de zomer en in de herfst, wanneer heavenly lovers Venus en Mars in jouw sterrenbeeld hun laatste contact van het jaar maken.

GELD & CARRIERE
Zoals viel te verwachten na die reeks grote veranderingen, is dit ook een tijd van overgang in je werk. Wanneer ieder ander deel van je leven een nieuwe richting inslaat, dan lijkt het niet meer dan natuurlijk dat dit op werkvlak ook gebeurt. Maar het kan ook zo zijn dat je alleen een paar aanpassingen nodig hebt; misschien een stap zijwaarts, zodat je niet precies hetzelfde doet, maar iets wat nét anders is. Zo kun je in dit deel van je leven de stress een beetje verlichten, en genoeg flexibiliteit creëren om al het andere ook goed bij te kunnen houden. Je financiën moet je wel nauwlettend in de gaten houden. In april doe je er goed aan de bekende werk-inkomen-levensstijl-rekensom eens opnieuw onder de loep nemen en die aan je nieuwe situatie aan te passen. Mei en september kunnen ook lastig worden, maar de oplossing is in beide gevallen: onthouden waar je naartoe gaat en vooruit blijven kijken. De problemen blijven alleen wanneer je je geduld verliest en jezelf toestaat om in te zakken.