Ugh, break-ups: Facebook maakt ze niet makkelijker. Moet je eerst de relatiestatus aanpassen (ouch), zie je daarna ook nog overal foto's van je ex, waardoor je precies weet wat-ie doet.

Maar! Niet meer. Facebook test sinds donderdag een nieuw feature in Amerika, waarmee je je ex kunt vermijden zónder hem te moeten ontvrienden. Dat kun je nu ook al, als je alle instellingen handmatig aanpast, maar dit nieuwe feature maakt het een stuk makkelijker.

Electronic device, Blue, Product, Mobile device, Communication Device, Display device, Gadget, Portable communications device, Text, Mobile phone,

Dit is hoe het werkt: zodra je niet meer 'officieel' samen bent op Facebook en je je relatiestatus aanpast, kun je daarna meteen kiezen hoe vaak je het gezicht van je ex nog wil zien. Als je ervoor kiest je ex minder te zien, komt hij niet meer in je nieuwsfeed, komt hij ook niet meer als suggestie als een van de eersten omhoog als je wil taggen in een foto en zie je hem rechts in de chatbalk ook niet meer bovenaan staan. Je kunt er ook voor kiezen dat je ex je foto's niet kunt zien - tenzij hij erin is getagt of een gedeelde vriend in de foto is getagt. 

Wel zo handig.

 Als de test succesvol wordt ontvangen, wordt de feature internationaal uitgerold. Hoera!