Het is nu al lang, lang geleden verhaal van Harry Potter uitkwam, dus wat kunnen fans nu nog doen? Allerlei theorieën en geheime boodschappen verzinnen en ontdekken door de boeken eindeloos opnieuw te lezen (dit is er bijvoorbeeld eentje, en dit zijn er twee die J.K. Rowling ontkrachtte).

Nu komt Buzzfeed met een nieuwe theorie die, toegegeven, verrassend overtuigend is. In het kort: Harry Potter zou in het vijfde boek een Gruzielement hebben ontdekt, zonder dat wij het doorhadden.

In 't lang:

De Gruzielementen komen pas in het zesde boek aan bod, maar al in het tweede boek wordt er eentje vernietigd door Harry Potter, op het moment dat hij Marten Vilijns dagboek kapotmaakt met een giftand van een Basilisk. Maar! Uit een passage van het boek blijkt dat Harry Potter misschien per ongeluk op nóg een Gruzielement is gestuit in Harry Potter en de Orde van de Feniks:

'They found an unpleasant looking silver instrument, something like a many-legged pair of tweezers, which scuttles up Harry’s arm like a spider when he picked it up, and attempted to puncture is skin. Sirius seized it and smashed it with a heavy book entitled Nature’s Nobility: A Wizarding Genealogy. There was a musical box that emitted a faintly sinister, tinkling tune when wound, and they all found themselves becoming curiously weak and sleepy, until Ginny had the sense to slam the lid shut; a heavy locket that none of them could open; a number of ancient seals;…'

Vrij vertaald:

'Ze stuitten op een akelig uitziend zilverkleurig object, iets dat leek op een pincet met verschillende poten. Het kroop Harry's arm op en toen hij het wilde pakken, probeerde het in zijn huid te prikken. Sirius greep het ding en smeet het kapot met een zwaar boek, getiteld Nature's Nobility: A Wizarding Genealogy. Een muziekdoosje begon een flauw, sinister deuntje te spelen, en iedereen voelde zichzelf verrassend slap en slaperig, totdat Ginny genoeg bij zinnen was om de deksel van het doosje - een zwaar medaillon dat niemand open zou kunnen krijgen - dicht te slaan. Verschillende oude zielen...'

Een medaillon... hm, dat klinkt héél erg als het medaillon waar Perkamentus en Harry Potter op stuitten in Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Finger, Still life photography, Silver, Ring, Gemstone,

Juist. Magie is prachtig en de schrijfkunsten van J.K. Rowling ook.