1.    Pan

youtubeView full post on Youtube

Remember Cara Delevingne die gespot werd in de trailer voor de film Pan vorig jaar? Als zeemeermin verwachtten wij dat het model ervoor zou zorgen dat de film door het dak zou gaan, maar niks is minder waar.. Het verhaal van Peter Pan die voor het eerst stap zet in Neverland, werd een flop – big time. De kritiek op de film was niet mild, ondanks dat de rollen bezet werden door Hollywoodsterren als Hugh Jackman en Amanda Seyfried.

2.    Mortdecai

De film heeft een cast om u tegen te zeggen, maar het succes bleef uit. Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor vormden de topcast en de verwachtingen waren hoog. Helaas kreeg de film óók kritiek waar je u tegen zegt en bracht de film nog niet eens 80% van de kosten op..

3.    Aloha

Aloha? Ja, wij moesten ook even diep nadenken. Dit jaar kwam dus een film uit met weer een cast van hoog niveau (Bradley Cooper, Rachel McAdams en Emma Stone,) maar waar we eigenlijk niet veel over hebben gehoord hier in ons kikkerlandje. Wellicht vanwege de slechte publiciteit die de film eerder deze zomer kreeg. Door de welbekende Sony-hack kwam namelijk aan het licht dat toenmalig Sony-voorzitter Amy Pascal een hekel had aan de film.

4.    We Are Your Friends

Zac Efron als DJ, wat kan hier misgaan? Nou, blijkbaar meer dan je denkt. De film kwam op een slecht moment in augustus uit en trok niet veel publiek. De prent bracht maar 60 procent van de kosten op, ook al had ‘ie maar een relatief klein budget van $6 miljoen.

5.    American Ultra

Kristen Stewart en Jesse ‘is het een eikel?’ Eisenberg speelden dit jaar in een film die redelijk goede recensies kreeg. Ze vertolken samen een koppel die op een grappige manier te maken krijgt met de CIA. Klinkt spannend, maar toch viel de film minder goed in de smaak bij het grote publiek, en buiten Amerika al helemaal. Daar bracht de film het relatief kleine bedrag van $1 miljoen op.

6.    Self/Less

Met Ryan Reynolds in de hoofdrol werd deze sciencefiction film verrassend genoeg niet goed ontvangen. De film gaat over een zakenman die niet lang meer te leven heeft en zijn geest laat overplaatsen in een gezond, jong lichaam – Ryan dus. Helaas bleken de ‘operatie’ en het bedrijf dat het uitvoerde niet wat ze leken te zijn. En helaas flopte de film. Zelfs met hottie Ryan kon de film niet meer dan de helft van de kosten in het laadje terugbrengen.

7.    Jem and the Holograms

Als je je jongere jaren hebt gevierd in de jaren ’80, is dit vast een oude bekende van je. Gebaseerd op de televisieserie van inmiddels al weer dertig jaar geleden, werd deze musical fantasy film bepaald geen kaskraker. De film kreeg het jonge publiek van nu niet te pakken en had één van de slechtste openingsweekenden uit de geschiedenis van de US box office toen die afgelopen oktober uitkwam.

8.    Rock The Kasbah

Ook al belooft zijn A Very Murray Christmas kerstfilm van het jaar te worden, heeft Bill Murray dit jaar ook een bittere pil te verduren gekregen – samen met Bruce Willis, Zooey Deschanel en Kate Hudson. Murray speelde in de prent een bandmanager die in oorlogstijd door Afghanistan reist op zoek naar muzikaal talent. Rock The Kasbah staat stipt op één in de floplijst, want hij haalde nog niet eens 20 procent van de kosten op. Ai, ai. 

DIT zijn ELLE's filmtips voor december 2015 >