Love Actually. Ieder jaar met Kerst wordt-ie er opnieuw bijgehaald. De meningen over of de film anno 2019 eigenlijk nog steeds zo goed is als we vroeger allemaal vonden, verschillen sterk. Want, zo moet je toegeven, er worden in de populaire romcom behoorlijk wat dubieuze relaties tentoongesteld. Lees dit kritische opiniestuk van Anke Meijer maar eens. Toch blijft de film volgens anderen de grootste en beste kerstklassieker ooit.

Ook Twitteraar @thisjenlewis, die de prent alweer voor de 2832e keer aan het kijken was en plots besefte dat er een verborgen liefdesverhaallijn in de film zit die niémand is opgevallen. Wat?!

De Love Actually-theorie die je compleet hebt gemist

Liam Neeson is verliefd op Emma Thompson. We herhalen: Liam Neeson is verliefd op Emma Thompson.

Voor ieder die niet ieder jaar op play klikt, een resumé van de film:

Emma Thompson speelt Karen, de docent/moeder die erachter komt dat haar man het doet met een jongere vrouw. Liam Neeson speelt Daniel, die het ook moeilijk heeft: zijn vrouw is overleden, waardoor hij overblijft met zijn zoontje Sam, het schattige jochie dat een crush heeft op een meisje aan de andere kant van 't land. Afijn: Karen en Daniel zijn vrienden. Of... vrienden? Daniel zegt ergens in een film geïntrigeerd te zijn door supermodel Claudia Schiffer. Later ontmoet hij Carol (gespeeld door - leuk grapje - Claudia Schiffer), een ouder van een van Sams klasgenootjes.

Maar. En daar komt-ie: in plaats van dat hij haar Carol noemt, noemt hij haar per ongeluk Karen.

xView full post on X

Dus hij komt dé Claudia Schiffer tegen, maar noemt haar per ongeluk Karen?

Liefde. Echte liefde.