John Stamos is vandaag toegetreden tot de eliteclub die voor Paper in blote billen op de foto gaat. Stamos had - zoals Kim Kardashian en, onlangs, Paris Hilton - dan geen cover te pakken met zijn achterste, maar wél een zwart/wit-portret met Q&A.

instagramView full post on Instagram

Breekt John Stamos het internet met zijn billen? Nee. Voelen we iets bij zijn billen? Ja. Ongemak.

Maar waarom? Is het omdat het de billen zijn van Uncle Jesse? Is het omdat het de billen zijn van een 52-jarige? Is het omdat het de billen zijn van een man? De billen in kwestie zijn ten slotte helemaal niet verkeerd - sterker, het is een héél goed achterste wat Stamos daar heeft, dus daar ligt het niet aan.

We zijn er niet aan gewend om mannenbillen door de male gaze te zien, een concept van Laura Mulvey, dat stelt dat veel dingen in de (pop)cultuur vanuit een mannelijk perspectief worden vormgegeven. In het geval van Stamos: de starende blik naar buiten, het zachte licht, het wel-een-shirt-aan-maar-geen-broek, de arm in het haar; het zijn allemaal dingen die mannen graag in foto's van vrouwen zijn, die we gewend zijn bij de Gwyneth Palrows, de Kate Uptons, de Miranda Kerrs van de wereld, maar niet bij een man, en dat is opeens.... raar.

De conclusie? We hebben meer mannenbillen zoals deze nodig.